Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nokia 530 má rada hudbu

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
24. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nokia je tu so smartfónom pre nie veľmi náročných používateľov s veľmi príjemnou cenou - za 4-palcové zariadenie so 4-jadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon 200 zaplatíte iba 100 eur. K Nokii patrí aj aj Bang Mini - reproduktor v miniatúrnom prevedení, i keď ten sa predáva samostatne.

Nokia je tu so svojou ďalšou novinkou, ktorá sa pokúsi zaútočiť na stredne náročných používateľov. Prichádza s jej obľúbeným operačným systémom Windows Phone 8.1, ktorý poháňa procesor Qualcomm Snpadragon 200 s frekvenciou 1,2 GHz. Pamäť RAM vlastní 512 MB a úložný priestor tvoria 4 GB. Nie je to práve najviac, no dajú sa rozšíriť až do 128 GB pomocou mikro SD karty. Online majú však majitelia prístup k 15 GB pamäte v rámci služby OneDrive. Zadný fotoaparát rozlišuje 5 mpx no zaujímavosťou je, že mu chýba autofokus.

Displej v pomere 16:9 má veľkosť 4 palce a disponuje rozlíšením 480 x 854 pixelov. Zadné kryty majú rôzne veselé nokiácke farby, no čo však zaujme viac, je príslušenstvo. Tvorí ho reproduktor skutočne miniatúrnych rozmerov Bang Mini. Nepredáva sa síce v kite, no nestojí zase až tak veľa – zaplatíte zaň 19 eur. Nokia Lumia sa bude predávať od augusta za cenu asi 100 eur.