Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Študent navrhol batoh, ktorý prináša nové využitie pre staré stoličky

Študent navrhol batoh, ktorý prináša nové využitie pre staré stoličky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podľa údajov z britskej univerzity v meste Birmingham City sa len vo Veľkej Británii ročne zlikviduje viac ako 810 000 kancelárskych stoličiek. V súvislosti s týmto enormným odpadom prišiel študent produktového dizajnu Thomas Howell-Jones s nápadom, ako využiť aspoň časť z nich a pomôcť tak znížiť odpad na skládke.

Študent totiž navrhol netradičný batoh, ktorý využíva zadné opierky kancelárskych stoličiek ako tvrdý plášť. Batoh bol pomenovaný ako Rest a mal by byť údajne trvanlivý, nepremokavý a odolný voči nárazom. Okrem prenášania rôznych vecí na chrbte sa dá tiež použiť ako šikovná taška na bicykel.

Nápad sa zrodil v hlave študenta prvýkrát, keď po demontáži rôznych vyradených kancelárskych stoličiek hľadal možnosti využitia ich jednotlivých častí. „Uvedomil som si, že z odpadu z kancelárskych stoličiek by sa dal vyrobiť batoh a to bol vlastne prelom v mojom projekte,“ hovorí Thomas Howell-Jones. „Proces od realizácie až po výsledok bola príjemná skúsenosť a teraz mám radosť z vývoja tohto druhu produktu.“

Študent na univerzite v Birmingham City prišiel s nápadom, ako využiť vyradené kancelárske stoličky a z ich zadnej opierky vytvoril batoh Rest.

Batoh Rest pred nedávnom získal aj ocenenie Student Designs Awards, ktoré udeľuje RSA (Royal Society of Arts). Thomas sa zatiaľ zaoberá ďalšími odpadovými materiálmi a hľadá spôsob, ako by sa podobným spôsobom mohli premeniť na použiteľné a praktické výrobky. Invencia mu rozhodne nechýba a tak možno o jeho výtvoroch budeme ešte počuť.

Okrem prenášania rôznych vecí na chrbte sa batoh Rest dá tiež použiť ako šikovná taška na bicykel.