Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Adidas pre verejnosť uvoľnil tenisky vyrobené z plastových odpadov z oceánov

Adidas pre verejnosť uvoľnil tenisky vyrobené z plastových odpadov z oceánov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V oceánoch sa vyskytuje obrovské množstvo plastového odpadu a hoci existuje niekoľko dlhodobých plánov, ako oceány zbaviť tohto neustále narastajúceho problému, spoločnosť Adidas prišla s krátkodobým riešením, ktoré využije aspoň malú časť plávajúcich plastov pre dobrú vec.

Výrobca športového oblečenia a obuvi oznámil, že jeho tenisky, vytvorené z plastového odpadu zozbieraného z oceánov, budú k dispozícii pre širokú verejnosť od tohto mesiaca. Adidas pri tejto príležitosti vyrobil aj dresy z recyklovaných plastov pre dva známe futbalové kluby.

Adidas sa rozhodol ponúknuť verejnosti tenisky vyrobené z plastových odpadov získaných z oceánov

Všetko sa začalo spoluprácou Adidasu s enviromentálnou organizáciou Parley for the Oceans, ktorá zabezpečuje zber plastických odpadových materiálov z pobrežných oblastí na Maldivách. Vytvorenie športovej obuvi z plastových odpadov z oceánov malo zvýšiť povedomie o tomto probléme a prezentovalo nové technológie pre zber a recykláciu plastového odpadu z oceánov. Spočiatku bolo vlani vyrobených len limitovaných 50 párov recyklovaných plastových tenisiek Adidas, no teraz sa táto spoločnosť rozhodla projekt takejto športovej obuvi priniesť aj ekologicky zmýšľajúcim spotrebiteľom.

Tenisky Adidas UltraBoost Uncaged Parley sú určené pre ekologicky zmýšľajúcich spotrebiteľov

Pletená horná časť tenisiek Adidas UltraBoost Uncaged Parley je vyrobená zo zmesi 95tich percent recyklovaného plastu z oceánov a recyklovaného polyesteru. Zvyšok, ako napríklad šnúrky, obloženie, či podrážky sú vyrobené z recyklovaných materiálov.

Na podporu celej kampane sa budú dva európske futbalové kluby Real Madrid a Bayern Mníchov tento mesiac obliekať do dresov vyrobených z recyklovaných plastov z oceánov. Bayern Mníchov predviedol červené recyklované dresy už minulú sobotu v zápase proti TSG 1899 Hoffenheim, zatiaľ čo Real Madrid predvedie svoji bielu verziu 26. novembra v zápase proti Real Sporting de Gijón.

Pre podporu kampane pripravila spoločnosť Adidas aj športové dresy vyrobené z plastových odpadov pre futbalové kluby Bayern Mníchov a Real Madrid

Oba dresy budú k dispozícii na internetových stránkach obchodu Adidas (dresy Bayern Mníchov sú už dostupné, dresy Real Madrid budú dostupné od 24. novembra). Športová obuv Adidas UltraBoost Uncaged Parley bude k dispozícii on-line od polovice novembra za cenu 200 Eur. Podľa vyjadrenia spoločnosti Adidas by sa vyrobením jedného milióna párov tejto obuvi v roku 2017 mohlo odstrániť až jedenásť miliónov plastových fliaš z oceánov.

Pre podporu kampane pripravila spoločnosť Adidas aj športové dresy vyrobené z plastových odpadov pre futbalové kluby Bayern Mníchov a Real Madrid