Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bunda Astric v sebe skrýva plachtu pre zakrytie vášho motocykla

Bunda Astric v sebe skrýva plachtu pre zakrytie vášho motocykla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre motocyklistov, ktorí nemajú pre svoj stroj garáž, je jedinou možnosťou ochrany pred nepriaznivým počasím ochranná plachta. Zaujímavé riešenie v tejto oblasti prináša motocyklistická bunda Astric, ktorá zároveň supluje plachtu na motocykel, ktorá je zložená v jej zadnej časti.

Nepremokavá plachta na motocykel sa skladá do vrecka, ktoré sa pripevní na zadnú časť bundy Astric. Ak plachta špinavá alebo mokrá, do vrecka sa dostane takým spôsobom, že bundu neznečistí, ale asi by aj tak bolo rozumné ju najprv očistiť alebo vysušiť, aby človek nemal špinavé ruky. Aplikácia na motocykel by mala byť jednoduchá.

Stačí na zaparkovaný stroj položiť bundu viac menej na sedadlo pre jazdca, odkiaľ sa potom zložená plachta rozbaľuje z kompresného vrecka. Keď chce jazdec vyraziť na cesty, musí rátať s nejakým časom, kým sa mu podarí plachtu natesnať do vrecka naspäť, inak by za ním viala ako plášť, čo by asi nebolo príliš praktické a bezpečné.

Bunda Astric v sebe skrýva plachtu pre zakrytie vášho motocykla.

Bunda Astric sama o sebe nie je ničím výnimočná a neposkytuje príliš veľkú ochranu. Nie je totiž vyrobená z kože, kevlaru či iného materiálu odolného voči oderu. Jej zloženie je skôr 65% nylonu, 35% polyesteru s polyesterovou podšívkou. Nenájdeme tu ani žiadne vystužené prvky, ak nepočítame zloženú plachtu vo vrecku na chrbte, ktorá by mohla poslúžiť ako slabý pancier.

Bunda Astric v sebe skrýva plachtu pre zakrytie vášho motocykla.

Z hore uvedeného vyplýva, že bunda Astric je skôr určená pre mestských motocyklistov, ktorí jazdia skôr na skútroch alebo slabších motorkách, ako pre skúsených jazdcov. Zaujať by mohla teda skôr svojim štýlovým dizajnom a akou takou odolnosťou voči vetru, no na dlhú a rýchlu jazdu mimo mesta to rozhodne nebude. Tvorcovia z Hongkongu však pravdepodobne vychádzali zo skúseností s ázijskými motocyklistami, ktorí si na ochranné bundy v mestskej premávke príliš nepotrpia.

Motocyklistická bunda a plachta v jednom Astric je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 1 312 HKD (približne 137 EUR). Distribúcia je naplánovaná na apríl 2018.

Bunda Astric v sebe skrýva plachtu pre zakrytie vášho motocykla.