Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Eagle chce byť najtenšou a najľahšou elektrickou kolobežkou na svete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švajčiarska a litovská spoločnosť Citybirds sa už niekoľko rokov zaoberá výrobou rôznych typov kolobežiek. Pred nedávnom vývojári tejto spoločnosti odhalili nový model Eagle, ktorý nazvali ako „najtenšia a najľahšia elektrická kolobežka na svete“.

Elektrická kolobežka Eagle bola prezentovaná ako koncept na obchodnej výstave ISPO v nemeckom Mníchove. V tomto momente nie je pritom o nej známych veľa informácií. Hoci spoločnosť tvrdí, že jej štýlová elektrická kolobežka je najtenšia a najľahšia na svete, žiadne čísla nezverejnila a toto tvrdenie tak je podložené len uvoľnenými fotografiami prototypu.

Spoločnosť Citybirds predstavila prototyp elektrickej kolobežky Eagle, ktorá by údajne mala byť najtenšou a najľahšou na svete.

Dostupná je informácia o celkovom dojazde na jedno nabitie integrovanej batérie, ktorý je približne 15 kilometrov. Táto vzdialenosť sa dá zdvojnásobiť s pridaním dodatočnej batérie, ktorá sa montuje na stĺp riadidiel kolobežky. Okrem nabíjania batérie pomocou klasickej nabíjačky existuje aj možnosť použitia indukčnej nabíjacej dosky. Tá môže byť napríklad umiestnená v kufri auta a kolobežku Eagle nabije po ceste k miestu určenia. Elektrický motor umiestnený v prednom náboji kolesa by mal kolobežke Eagle zaručiť dosiahnutie maximálnej rýchlosti 25 km / h.

Aktuálny prototyp, ktorý bol prezentovaný na výstave ISPO v Mníchove, bol vyrobený z plastu, no výrobná verzia bude z uhlíkových vlákien. Podobne ako ostatné kolobežky z dielne spoločnosti Citybirds, aj Eagle je skladacia. Nášľapná plocha s kolesami sa dá jednoducho sklopiť k stĺpu riadidiel. Zakrivený dizajn nad predným väčším kolesom nie je len na okrasu, ale používateľ si vďaka tomu môže svoju elektrickú kolobežku niesť pohodlne opretú pleci.

Spoločnosť Citybirds predstavila prototyp elektrickej kolobežky Eagle, ktorá by údajne mala byť najtenšou a najľahšou na svete.

Elektrická kolobežka Eagle má na riadidlách displej, ktorý zobrazuje informácie o výkone a podrobnosti o trase, no môže tiež poslúžiť ako druhá obrazovka pripojeného smartfónu cez rozhranie Bluetooth. Zobrazí tak napríklad informácie o počasí, notifikácie zo sociálnych médií alebo len aktuálny čas.

Keďže je elektrická kolobežka Eagle zatiaľ v rannej fáze vývoja, spoločnosť Citybirds ráta s tým, že reálny model by sa na trh mohol dostať najskôr niekedy v priebehu budúceho roka.

Spoločnosť Citybirds predstavila prototyp elektrickej kolobežky Eagle, ktorá by údajne mala byť najtenšou a najľahšou na svete.