Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lucnt: Inteligentné zariadenie v podobe zadného svetla na bicykle

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pod ťažkopádnym názvom Lucnt sa ukrýva nové zadné svetlo na bicykle s akcelerometrom, ktoré je vyrobené z jedného kusu leteckého hliníka. Okrem toho, že samozrejme pomáha k lepšej viditeľnosti cyklistu v premávke, prináša toho oveľa viac.

Zadné svetlo Lucnt navrhla spoločnosť Mema Engineering so sídlom v San Franciscu. Toto inteligentné zariadenie sa po zasunutí do svojho magnetického držiaka dokáže automaticky zapnúť a opačne, po jeho odobratí sa zase vypne. Tiež sa vie vypnúť, ak bicykel zostane nehybne stáť po dobu dlhšiu ako 90 sekúnd a do činnosti sa opäť pustí, keď zaregistruje, že sa bicykel dostal do pohybu.

Zadné svetlo Lucnt s akcelerometrom a intelignetnými funkciami.

Počas jazdy na bicykli môže byť zadné svetlo nastavené tak, aby nepretržite svietilo v intenzite 10 percent svojho jasu (jeho preklopením smerom nahor), alebo môže blikať so 100 percentnou intenzitou jasu (preklopí sa smerom nadol). V režime blikania sa vzory automaticky menia s rýchlosťou bicykla a počas brzdenia sa automaticky prehodí do nepretržitého svietenia, ktoré pri brzdení dosahuje až 100 percent jasu.

Zadné svetlo Lucnt s akcelerometrom a intelignetnými funkciami.

Svetlo je tiež vodotesné a na jedno nabitie integrovanej batérie vydrží svietiť po dobu až 20 hodín. Spoločnosť Mema Engineering momentálne hľadá finančné prostriedky pre spustenie výroby formou start-up kampane na portáli Kickstarter. Zadné svetlo Lucnt sa dá získať za 120 dolárov, samozrejme v prípade, že sa vyzbiera požadovaná čiastka a všetko pôjde podľa plánov výrobcu. Distribúcia je naplánovaná na júl 2018.

Zadné svetlo Lucnt s akcelerometrom a intelignetnými funkciami.