Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Trojkolesový elektrický skúter R1 sa zloží na prenosnú „batožinu“

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V poslednom období pribúda množstvo rôznych skladacích elektrických skútrov, no nový model R1 od spoločnosti Relyncs sa vyznačuje inou formou. Ide o trojkolesový skúter s elektrickým pohonom, ktorý sa dá zložiť do veľkosti podobnej príručnej batožine na kolieskach. Skúter využíva aj inteligentné prvky pre uľahčenie mestskej mobility.

Spoločnosť Relync sa zamerala na poskytnutie potrebnej funkčnosti pre svoj nový trojkolesový elektrický skúter R1 tak, aby jazdcom priniesol viac pohodlia. Namiesto objemného, ťažkého pevného podvozku sa skúter spolieha na dizajn, pri ktorom trvá len niekoľko sekúnd, aby sa skúter zložil do prepravnej veľkosti. Sedadlo sa sklopí nadol a základná plošina sa prehne na polovicu, tyč riadidiel sa dá tiež zmenšiť, čím sa z R1tky vytvorí čisté kompaktné balenie.

Elektrický skúter Relync R1 sa dá zložiť do formy prenosnej batožiny.

Skúter R1 váži 25 kg aj s batériami a pri zložení meria 500 x 594 x 266 mm. Hliníková, plastová a nylonová ABS konštrukcia zaručuje správnu zmes pevnosti a nízkej hmotnosti. Motor je namontovaný na prednej strane a spolu s 209 Wh výkonom dvojice batérií poskytne dojazd do vzdialenosti 30 km. Maximálna rýchlosť je udávaná na 13 km / h. Zdvojený systém zadného pruženia si poradí aj s hrboľatou cestou, zatiaľ čo gyroskopický systém zachová konštatntú rýchlosť aj pri stúpaní do kopca.

Elektrický skúter Relync R1 sa dá zložiť do formy prenosnej batožiny.

Skúter jazdí na dvoch 12 palcových pneumatík v zadnej časti a jednej 8 palcovej pneumatike vpredu. Na riadidlách sa nachádza riadiaci LED panel, ktorý ponúka podrobnú navigáciu a zobrazenie údajov, zatiaľ čo aplikácia v smartfóne prináša ďalšie funkcie, vrátane sledovania GPS / GPRS, upozornení o prípadnej krádeži a nastavenie uzamknutia. Jazdec si pritom svoj smartfón môže dobiť priamo z batérií v skútri cez USB port. Pre nočnú jazdu má skúter R1 osadené LED svetlomety so štyrmi nastaveniami intenzity.

Spoločnosť Relync predstavila model R1 na výstave CES 2018, kde získal ocenenie Innovation Award. V júli tohto roku plánuje uvedenie na trh za maloobchodnú cenu 3 600 dolárov.

Elektrický skúter Relync R1 sa dá zložiť do formy prenosnej batožiny.