Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistický systém nahrádza klasický držiak na fľaše za kolík

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tradičný kovový držiak na fľaše pre bicykle je jednou z vecí, ktoré niektorí ľudia už považujú za prekonané a zastarané. V priebehu rokov tak boli vyvinuté rôzne alternatívy, ktoré držali fľašu na vodu cez magnety a rôzne tvarované úchyty.

Jeden z najnovších takýchto vynálezov je špeciálny držiak s názvom Freedom Cycle Hydration System, ktorý používa „kolík“ namontovaný k bicyklu, na ktorý sa nasadí upravená fľaša na vodu s dutým profilom v jej spodnej časti. Fľaša sa teda nezasúva do nejakej kovovej alebo plastovej „klietky“, ale stane sa priamo súčasťou držiaka.

Na rovných cestách je možné fľašu jednoducho posunúť v smere pohybu a vybrať z držiaka. Krúžok na prednej strane kolíka zasahuje do dutiny vo fľaši a na výber je niekoľko rôznych krúžkov toho, aké napätie chce používateľ prekonať pri vyberaní fľaše z držiaka. Pre jazdu na horších cestách alebo niekde v priamo v teréne sa dá fľaša úplne zatlačiť do kolíka držiaka, kedy väčší lisovaný krúžok na kolíku drží fľašu bezpečne v jej pozícii aj pri natriasaní sa bicykla počas jazdy.

Freedom Cycle Hydration System je špeciálny držiak, ktorý používa „kolík“ namontovaný k bicyklu, na ktorý sa nasadí upravená fľaša na vodu s dutým profilom v jej spodnej časti.

Tento systém kolíkového držiaka od austrálskych vývojárov by mal byť podľa ich slov ľahšie použiteľný ako klasický držiak na fľaše, je aerodynamickejší a pri vyberaní fľaše sa nepoškriabu jej strany. Na druhú stranu však vyžaduje použitie fľašiek špecifických pre daný systém, takže sa nedá jednoducho ísť do akéhokoľvek cyklistického obchodu a kúpiť si bežnú fľašu na vodu.

Držiak Freedom Cycle Hydration System je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v hodnote 25 AUD (približne 16,3 EUR). Podporovateľ s držiakom získa aj jednu fľašu na vodu, no za predpokladu, že bude kampaň úspešná a produkt sa dostane do výroby. Vývojári plánujú expedíciu prvých kusov na apríl 2018.

Freedom Cycle Hydration System je špeciálny držiak, ktorý používa „kolík“ namontovaný k bicyklu, na ktorý sa nasadí upravená fľaša na vodu s dutým profilom v jej spodnej časti.