Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Motocyklistická maska R-PUR chráni jazdca pred znečisteným ovzduším

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na výstave CES 2018 sa prezentovalo aj viacero zaujímavých start-up projektov, medzi ktoré patrí aj motocyklistická maska R-PUR. Tá je navrhnutá tak, aby chránila motocyklistov aj cyklistov pred znečisteným ovzduším. Maska nositeľom umožní dýchať čistý vzduch vďaka účinnej filtrácii toxických častíc, jemných častíc, peľu, vírusov a baktérií vo vzduchu.

Toto riešenie novej generácie používateľom ponúkne ochranu vyššiu, ako je najvyššia európska norma en149 – FFP3. Maska R-PUR je vyrobená z kvalitného textilu s povlakom, ktorý odpudzuje vodu. Maska tak zostane suchá a vodotesná aj v nepriaznivom počasí, pričom zostáva priedušná. Táto tkanina sa pritom používa pre výrobu uniforiem pre armádu a špeciálne jednotky.

Maska R-PUR pre motocyklistov a cyklistov dokáže účinne filtrovať škodlivé častice a baktérie v ovzduší.

O filtráciu znečisteného vzduchu sa postará ventil s patentovanou technológiou, ktorá dokáže zvýšiť exhaláciu o 50 percent viac ako pri konvenčných ventiloch. To umožňuje lepšiu vnútornú ventiláciu filtra pri vydychovaní, aby zostal suchý. Okrem toho systém presmerovania toku horúceho vzduchu odstraňuje vytváranie zahmlievania okuliarov alebo clony na prilbe.

Maska R-PUR pre motocyklistov a cyklistov dokáže účinne filtrovať škodlivé častice a baktérie v ovzduší.

Technológia regulácie teploty umožní udržiavať chladnú teplotu v lete alebo počas fyzickej aktivity, a dokáže používateľa ochrániť aj pred drsným zimným vzduchom. Filter novej generácie eliminuje mikroskopické častice označované ako PM 2,5. No okrem toho filter zvláda filtrovať až do veľkosti nanočastíc, čo je ekvivalent PM 0,04. Filter sa preto musí meniť v priemere po 500 kilometroch jazdy, ak používateľ cestuje najmä v znečistenom meste. Nutnosť výmeny pritom oznámi sprievodná mobilná aplikácia.

Maska R-PUR od francúzskeho výrobcu sa dá objednať na jeho webových stránkach za 119 EUR s jedným filtrom nanočastíc navyše. Filtre budú k dispozícii za 9 až 13 EUR.

Maska R-PUR pre motocyklistov a cyklistov dokáže účinne filtrovať škodlivé častice a baktérie v ovzduší.