Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Do prevádzky sa hlási 3D tlačený prístrešok pre autobusové zastávky

Do prevádzky sa hlási 3D tlačený prístrešok pre autobusové zastávky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technológia 3D tlače sa využíva nielen pre tlač malých trojrozmerných objektov, no vďaka veľkorozmerovým špeciálnym 3D tlačiarňam sa darí vyrábať aj objekty poriadnych rozmerov, či dokonca samotné domy a iné architektonické prvky. Najnovšie spoločnosť WinSun Construction použila technológiou 3D tlače pre vytvorenie prístreškov na autobusových zastávkach.

V posledných rokoch sa podarilo technológiou 3D tlače rozvinúť do takej miery, že vďaka nej môžu vznikať aj také architektonické diela, ako je napríklad kancelárska budova v Dubaji či malý rodinný dom v Rusku. Existujú aj ďalšie zaujímavé projekty napríklad vo forme 3D tlačených mestských lavičiek.

V podobnom duchu sa nesie aj 3D tlačený prístrešok pre autobusové zastávky od spoločnosti WinSun Construction. Ten bol vytlačený pomocou recyklovaných odpadových materiálov vo výrobni v Šanghaji. Jeho vytvorenie trvalo jednu noc a neskôr ho spoločnosť nainštalovala pri ceste v mestskej časti Fengjing v Jinshane v Číne, kde sa predtým nachádzala len samotná zastávka na znamenie bez prístrešku.

Spoločnosť WinSun Construction vytvorila 3D tlačený prístrešok pre autobusové zastávky.

3D tlačený prístrešok svojim tvarom obdĺžnikovej štruktúry pripomína stavebnú tvárnicu, pričom niektoré jeho časti sú perforované trojuholníkovými otvormi, zatiaľ čo iné časti zostávajú plne vyplnené. V predvádzanom prístrešku boli osadené aj malé sedadlá, pričom je v pláne dodávka aj malého stolíka.

3D tlačený prístrešok svojim tvarom obdĺžnikovej štruktúry pripomína stavebnú tvárnicu a bol vytlačený pomocou recyklovaných odpadových materiálov.