Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Autonómne rozkladacie elektromobily Snap sa pripravujú na CES 2018

Autonómne rozkladacie elektromobily Snap sa pripravujú na CES 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švajčiarska spoločnosť Rinspeed chce svojim konceptom dvojdielneho autonómneho elektrického vozidla Snap predstaviť víziu budúcej elektromobility. Tento koncept je navrhnutý pre recykláciu a modernizáciu tak, aby udržal krok s rýchlo rozvíjajúcimi sa automobilovými technológiami. Svoju oficiálnu premiéru si odbije na nadchádzajúcej medzinárodnej výstave CES 2018.

Koncept viacúčelového elektromobilu Snap sa skladá z podvozku, ktorý bol inšpirovaný skejtbordmi a vrchnej časti, ktorá je určená najmä pre prepravu pasažierov. Podvozok sa však dá úplne odstaviť a horná časť môže poslúžiť ako oddychový priestor pre návštevníkov nejakého podujatia či ako predajný stánok alebo miesto pre poskytovanie rôznych služieb. V prípade spojenia do pojazdného elektromobilu môže byť vozidlo využité aj na komerčné účely, ako je napríklad donášková služba.

Švajčiarska spoločnosť Rinspeed chce svojim konceptom dvojdielneho autonómneho elektrického vozidla Snap predstaviť víziu budúcej elektromobility.

V prípade dopravného prostriedku pre pasažierov sa vo vnútri horného modulu nachádzajú mäkké kožené sedadlá a množstvo obrazoviek prze pozeranie filmov, prezeranie internetových stránok spolu so správami a informáciami o trase. Na palube autonómneho vozidla je k dispozícii aj inteligentný digitálny asistent, ktorí sa strojovo učí zvyklostiam cestujúcich a môže im dokonca odporučiť špecifické reštaurácie podľa ich preferencií. Z vonkajšej strany môže šesť projektorov rozsvietiť okná so správami pre ostatných účastníkov cestnej premávky, ako napríklad „Pozor deti“.

Podvozok z elektromobilu Rinspeed Snap sa dá úplne odstaviť a horná časť môže poslúžiť ako oddychový priestor pre návštevníkov nejakého podujatia či ako predajný stánok alebo miesto pre poskytovanie rôznych služieb.

Samotný podvozok je vybavený elektrickým pohonom a dvomi riadiacimi nápravami, ktoré umožnia elektromobilu Snap sa otáčať na minimálnej ploche. Vo vnútri sa nachádza hardvér a softvér pre autonómne riadenie spolu s ďalšími mechanickými a elektronickými komponentmi. Spoločnost Rinspeed však nezabudla na opotrebovanie a rýchle technologické zostarnutie a preto sa všetky komponenty v podvozku dajú po niekoľkých rokov recyklovať a modernizovať za technologicky vyspelejšie.

V prípade dopravného prostriedku pre pasažierov sa vo vnútri horného modulu nachádzajú mäkké kožené sedadlá a množstvo obrazoviek prze pozeranie filmov, prezeranie internetových stránok spolu so správami a informáciami o trase.