Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické svetlo Radius F1 automaticky prispôsobí jas rýchlosti jazdy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas rýchleho bicyklovania v noci je dobré mať veľmi jasné osvetlenie, aby jazdec videl všetko, čo sa pred ním na ceste deje. Pri spomalení však je vhodnejšie energeticky úsporné svetlo s nízkym výkonom, ktoré umožní byť videný vodičmi automobilov. Spoločnosť Binoreal spojila tieto dve extrémne nastavenia do jediného cyklistického svetla Radius F1, ktoré automaticky prispôsobuje osvetlenie podľa toho, ako rýchlo sa bicykel pohybuje.

Existujú svetlá s akcelerometrom, ktoré svietia jasnejšie pri rýchlejšej jazde, no zvyčajne sa medzi režimami prepínajú náhle. Cyklistický svetlomet Radius F1 dokáže automaticky postupne nastavovať jas osvetlenia od 200 lúmenov a potom hladko prechádza k 450 alebo až k 650 lúmenom, v závislosti použitého modelu svetla z dvoch dostupných.

Cyklistické svetlo Radius F1 dodatočne upozorní motoristov na cyklistu tým, že pri brzdení prejde do režimu blikania a keď gyroskop zaregistruje zabáčanie do strán, prejde do pulzujúceho režimu. Ak zostane bicykel nečinný po dobu troch minút, svetlo prejde do pohotovostného režimu a úplne sa vypne, pokiaľ sa bicykel nehýbe jednu hodinu.

Cyklistické svetlo Radius F1 dokáže automaticky prispôsobiť silu osvetelenia podľa rýchlosti jazdy na bicykli.

Na jedno nabitie lítium-iónovej batérie vydrží svetlo fungovať po dobu dvoch hodín používania pri maximálnom jase. K dispozícii je tiež diaľkové ovládanie cez Bluetooth, ktoré sa inštaluje na riadidlá a používateľom umožní manuálne prepínať režimy osvetlenia v prípade, že z nejakého dôvodu nechcú použiť automatickú funkciu prepínania. Svetlo je samozrejme odolné voči vode, takže mu nevadí ani prudký lejak.

Automatické cyklistické svetlo Radius F1 je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 40 dolárov za model so svietivosťou 450 lúmenov, alebo za 50 dolárov za model so svietivosťou 650 lúmenov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 80, respektíve 100 dolárov. V prípade úspechu kampane a splnenia plánu by sa svetlo malo začať distribuovať podporovateľom kampane niekedy v apríli 2018.

Ak zostane bicykel nečinný po dobu troch minút, svetlo Radius F1 prejde do pohotovostného režimu a úplne sa vypne, pokiaľ sa bicykel nehýbe jednu hodinu.