Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lauva: Štíhly elegantný elektrický bicykel so silou leva

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa povie elektrický bicykel, väčšina z nás si hneď predstaví niečo s hrubým a nepríjemným dizajnom, ktorý je vedľajším účinkom elektrických pohonných systémov a sprievodných batérií. No výrobcovia sa snažia aj v tejto oblasti a tak sa môžeme čoraz častejšie stretnúť s elektrickými bicyklami, ktoré sa podobajú na tie bežné. Najnovším elegantným prírastkom je Lauva, štýlový mestský bicykel s klasickým rámom, plášťami odolnými proti prepichnutiu a elektrickým napájaním so silou 250 W.

Lauva je jedným z najnovších pokusov o nenápadný elektrický bicykel, ktorý sa od tých klasických líši čo najmenej. Dokazuje to starostlivý výber farieb a príslušenstva, spolu s jemným vzhľadom bicykla, ktorý sa vyznačuje úzkym profilom. Je to z toho dôvodu, že 36 V 6,8 Ah batéria Samsung je ukrytá v dolnej rúrke rámu z hliníkovej zliatiny 6061. K nabíjaciemu portu sa pristupuje cez malý otvárateľný kryt na rúrke.

Elegantný mestský elektrický bicykel Lauva.

Lauva v lotyšskom jazyku znamená „lev“ a dokazuje to aj výkon bicykla. Batéria Samsung poháňa asistenčný systém pre pedále s pomocou 250 W elektrického motora, ktorý sa nachádza v náboji zadného kolesa. Pohonný systém prináša dostatok energie pre dosiahnutie maximálnej rýchlosti 25 km / h a dojazdu až do vzdialenosti 70 kilometrov. Jazdci si môžu prostredníctvom cyklopočítača vybrať z piatich individuálnych úrovní asistencie. LCD displej zobrazí aj kľúčové informácie, ako je momentálna rýchlosť, prejdená vzdialenosť či stav batérie. Jej nabitie trvá približne tri hodiny a USB port zabudovaný do prístupového panela umožní nabíjať aj mobilné zariadenia priamo z bicykla.

Elegantný mestský elektrický bicykel Lauva.

Elektrický bicykel sa dodáva vo farbách pretekárskej zelenej, vínovo červenej alebo mäkkej krémovej a má kožené sedlo spolu s rukoväťami pre dokreslenie dizajnu a pohodlie jazdca. 28 palcové kolesá majú plášte odolné voči prepichnutiu. S odhadovanou hmotnosťou 14,5 kilogramu sa Lauva radí k tým ľahším elektrickým bicyklom.

Elegantný elektrický bicykel Lauva je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá jednorýchlostná verzia získať za podporu v sume 1 485 EUR, či verzia s deviatimi prevodmi za 1 675 EUR. Ceny sú o 40 percent nižšie ako bude očakávaná maloobchodná cena vo výške 2 485 EUR, respektíve 2 775 EUR. Výrobca dúfa, že prvé kusy začne dodávať v marci 2018.

Elegantný mestský elektrický bicykel Lauva.