Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktná elektrická pumpička na bicykel sa zmestí do vrecka

Kompaktná elektrická pumpička na bicykel sa zmestí do vrecka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak cyklista musí počas jazdy vymeniť a nafúkať vysokotlakovú pneumatiku iba pomocou kompaktnej ručnej pumpičky, môže to byť dosť náročný a zdĺhavý proces. Aj preto množstvo cyklistov používa zásobníky so stlačeným vzduchom, ktoré sa však nedajú opakovane použiť.

Efektívnejšou alternatívou pre nafúknutie pneumatiky niekde pri ceste by sa však mohla stať vrecková elektrická pumpička s názvom miniFumpa. Prístroj, ktorý je kompatibilný len s ventilom typu Presta, je dostatočne malý na to, aby sa dokonca zmestil do vrecka v cyklistickom drese. Elektrická pumpička mimiFumpa váži 190 gramov a je schopná nafúknuť jednu 700 x 23C pneumatiku až do maximálneho tlaku 8 barov.

Kompaktná elektrický pumpička na bicykel miniFumpa.

Zabudovaná lítium-polymérová batéria pritom poskytne dostatok energie pre nafúknutie dvoch takýchto pneumatík až do tlaku 7 barov. Celý proces pre jednu pneumatiku trvá pritom približne 40 až 50 sekúnd. Batéria sa nabíja prostredníctvom USB portu a do plnej kapacity sa nabije už do jednej hodiny.

Kompaktná elektrický pumpička na bicykel miniFumpa.

Cýklisti, ktorí chcú nahradiť svoju domácu podlahovú pumpu na bicykel, by sa mohli zamerať na mierne väčšieho súrodenca kompaktnej pumpičky, ktorý má štandardný názov Fumpa. Prístroj je kompatibilná s oboma typmi ventilov Presto a Schrader, pričom na jedno nabitie batérie dokáže nafúknuť až šesť pneumatík. Fumpa dostala do výbavy aj digitálny displej a dokáže nafúknuť pneumatiku 700 x 23C s tlakom 7 barov už za 20 až 25 sekúnd.

Kompaktná pumpička na bicykel miniFumpa sa predáva za 129 dolárov, zatiaľ čo jej väčšia verzia Fumpa stojí 179 dolárov.

Väčšia verzia elektrickej pumpičky na bicykel Fumpa.