Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mini verzia gyroskopických vozítiek Segway pre deti aj dospelých

Mini verzia gyroskopických vozítiek Segway pre deti aj dospelých
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca známych gyroskopických vozítok Segway, spoločnosť Ninebot uviedla na výstave IFA 2017 dva nové modely Segway MiniLite a Segway MiniPlus. Prvý z nich je určený pre deti a mládež, zatiaľ čo druhý model má byť vrcholom rady Mini, ktorá už obsahuje model MiniPro.

Gyroskopické vozítko Segway MiniPlus sa ovláda pomocou kolien a dokáže sa pohybovať rýchlosťou až 20 km /h. Jeho dojazd je až do vzdialenosti 35 kilometrov, čo vôbec nie je málo na to, že vozítko je určené pre mestskú dopravu.

Medzi pokročilé funkcie patrí režim „Follow Me“, ktorý rozkáže vášmu vozítku MiniPlus, aby vás automaticky sledovalo, keď sa na ňom nevozíte. MiniPlus má tiež vstavané kamery a reproduktory a je odolné voči poveternostným vplyvom s certifikáciou IP54 a IPX7.

Gyroskopické vozítko Segway MiniPlus.

Gyroskopické vozítko Segway MiniPlus.

Druhé predstavené vozítko Segway MiniLite je určené pre deti a tínedžerov od 6 rokov. Má prispôsobiteľné LED svetlá, masívnejšie nárazníky a širšie a odolnejšie kolesá pre bezpečnú jazdu terénom. MiniLite je mierne pomalšie a jeho maximálna rýchlosť je 16 km / h. Na jedno plné nabitie batérie vás odvezie do vzdialenosti asi 18 kilometrov.

Vozítko Segway MiniLite sa ovláda kolenami prostredníctvom ovládacej tyče, ktorá zároveň slúži aj ako rukoväť či držiak. To môže prísť vhod, ak používateľ už nechce alebo nemôže jazdiť a potrebuje svojho gyroskopického drobca odniesť v rukách. No keďže váži 12,5 kilogramov, môže to byť poriadna výzva, najmä pre malé deti.

Nové gyroskopické vozítka Segway MiniPlus a MiniLite sa pripoja k jestvujúcemu modelu MiniPro koncom tohto roka. Ceny zatiaľ neboli spoločnosťou Ninebot oznámené.

Gyroskopické vozítko Segway MiniLite.

Gyroskopické vozítko Segway MiniLite.