Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacie bicykle Brompton sú dokonca už aj elektrické

Skladacie bicykle Brompton sú dokonca už aj elektrické
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zrejme najvýraznejšou značkou na trhu so skladacími bicyklami je britská spoločnosť Brompton, ktorá sa po novom rozhodla nasledovať narastajúci trend elektrickej dopravy a predstavila svoj prvý skladací elektrický bicykel s jednoduchým názvom Brompton Electric. Ten sa okrem iného môže pochváliť dojazdom 40 až 80 kilometrov.

Nový skladací bicykel Brompton Electric využíva 250 W bezkartáčový jednosmerný elektromotor, ktorý je umiestnený v prednom náboji kolesa. Motor zvyšuje účinnosť šliapania do pedálov až na maximálnu rýchlosť 25 km / h. Dojazd je udávaný v slušnom rozmedzí od 40 do 80 kilometrov, v závislosti od zvoleného stupňa asistencie šliapania do pedálov.

Bicykel disponuje vymeniteľnou batériou 36V / 8,55 Ah, ktorá sa dá prenášať v priloženej taške cez rameno, napríklad počas prepravy zloženého elektrického bicykla mestskou hromadnou dopravou. Pomocou štandardnej nabíjačky sa dá táto batéria nabiť až na 80 percent svojej kapacity za 3 až 3,5 hodiny a až do 100 percent kapacity za 4 až 5 hodín.

Nový skladací bicykel Brompton Electric, ako už jeho názov napovedá, dostal do výbavy elektrický pohon.

Samotný bicykel je k dispozícii s dvomi alebo šiestimi rýchlostnými prevodmi. Jeho váha je 16,6, respektíve 17,3 kilogramu spolu s batériou. Výber farieb je skromný, len čierna alebo biela. Medzi ďalšie špecifikácie patria 16 palcové kolesá, predné a zadné svetlá Busch & Müller, možnosť navolenia štyroch režimov asistencie pedálov či bezkontaktný snímač krútiaceho momentu a kadencie. Bicykel Brompton Electric sa pritom dá poskladať do rovnakej veľkosti ako ostatné modely Brompton bez elektrického pohonu.

Bicykel Brompton Electric sa dá poskladať do rovnakej veľkosti ako jeho súrodenci bez elektrického pohonu.

Výrobca už teraz na skladací elektrický bicykel Brompton Electric prijíma predbežné objednávky s tým, že bicykle by mali byť pripravené na distribúciu niekedy začiatkom budúceho roka. Ceny sa pohybujú od 2 595 libier až do 2 755 libier (približne 2 854 EUR alebo 3030 EUR), v závislosti od výberu konečnej špecifikácie bicykla.

Skladací elektrický bicykel Brompton Electric má dojazd 40 až 80 kilometrov.