Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické svetlá CIO využívajú pre svoje napájanie magnety

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dánsky výrobca Reelight už viac ako desať rokov vyrába cyklistické svetlá, ktoré sú poháňané magnetmi namontovanými na špicoch kolies, Inými slovami povedané, nie sú potrebné žiadne batérie, takže svetlá sa môžu používať po celú dobu jazdy cez deň aj v noci. Spoločnosť však tentoraz vytvorila kompaktnejšie a výkonnejšie svetlá s názvom CIO.

Existujúci model cyklistických svetiel Reelight údajne používa približne tretina cyklistov v Dánsku. Pre svoj pohon využívajú dva relatívne veľké magnety, ktoré sú namontované na každom kolese. Oproti tomu nové svetlá CIO potrebujú len jeden magnet na každé koleso a ich telo je menšie, ako má starší náprotivok. Výrobca pritom tvrdí, že ich výkon je šesťkrát vyšší ako výkon existujúceho modelu.

Spoločnosť Reelight predstavila nové kompaktné a výkonné cyklistické osvetlenie CIO.

Cyklistické svetlá CIO sú určené na nepretržitú prevádzku, takže sú vodotesné a nenájdete na nich žiadne tlačidlá či iné ovládacie prvky. Jednoducho ich stačí namontovať a začať jazdiť na bicykli. Točiace sa magnety sa už postarajú o to, aby svetlá začali kontinuálne blikať. Vďaka vstavaným kondenzátorom pritom svetlá blikajú až dve minúty po zastavení bicykla, čo je vhodné napríklad pri čakaní na zelenú na križovatke.

Samotné svetlá CIO sa montujú na ľavú stranu vidlice predného a zadného kolesa. Pre montáž a demontáž je potrebný špecifický nástroj pre daný produkt, takže ich krádež by mala byť náročná. Inštalácia svetiel údajne trvá len niekoľko minút, kedy je potrebné utiahnuť nerezové drôty, ktoré sú potiahnuté nylonom.

Cyklistické svetlá Reelight CIO pre svoj pohon využívajú magnety namontované na špicoch kolies.

Nové cyklistické svetlá Reelight CIO sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dajú získať za 48 dolárov, pričom ich maloobchodná cena bola stanovená na 66 dolárov. Výrobcovi sa už podarilo patrične presiahnuť požadovanú sumu, takže ak všetko pôjde podľa jeho plánov, prvé kusy by mali byť distribuované už v novembri.

Cyklistické svetlá Reelight CIO sú určené na nepretržitú prevádzku, čo znamená, že si poradia aj s nepriaznivým počasím.