Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Predstavec Aero Design Stem s nastaviteľnou pozíciou riadidiel na bicykli

Predstavec Aero Design Stem s nastaviteľnou pozíciou riadidiel na bicykli
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú rôzne predstavce pre riadidlá bicykla, pomocou ktorých si môžete upraviť výšku a uhol, no nastavenie pozície riadidiel na dĺžku podľa svojich preferencií už nie je možné a treba sa spoľahnúť len bežné rozmery predstavcov.

Spoločnosť Aero Design Swiss však vytvorila prototyp predstavca pre cetsné bicykle, ktorý vďaka svojej konštrukcii umožňuje nastavenie riadidiel dopredu alebo dozadu podľa toho, ako to jazdcovi vyhovuje. Takto aj rôzni jazdci môžu používať rovnaký bicykel.

Predstavec má pre zachovanie optimálnej aerodynamiky uhol sklonu -17 stupňov, priemer svorky riadidiel je 31,8 milimetra a rozsah nastavenia výšky riadidiel sa pohybuje od 20 po 100 milimetrov. Dômyselný systém navyše umožňuje nastaviť aj dĺžku polohy riadidiel v rozmedzí 50 až 150 milimetrov. Toto nastavenie sa robí jednoducho tak, že jazdec odoberie horný kryt predstavca, usporiada rozmiestnené distančné vložky tak, že oblasť upínania tyče riadidiel sa posunie dopredu alebo dozadu a potom už len vráti kryt nazad.

Spoločnosť Aero Design Swiss navrhla špeciálny predstavec na cestné bicykle, ktorý umožňuje nastavenie polohy riadidiel na dĺžku.

Vývojári majú v pláne vyhotoviť finálny produkt tak, aby jeho telo bolo z uhlíkových vlákien s váhou predstavca len 149 gramov. Predná časť predstavca bude vymeniteľná. Tento jeho „nos“ môže byť z gumy, ktorá zvyšuje bezpečnosť pri skupinových jazdách, alebo môže obsahovať vstavané halogénové svetlo, či integrovaný merač výkonu cyklistu.

Jazdec odoberie horný kryt predstavca, usporiada rozmiestnené distančné vložky tak, že oblasť upínania tyče riadidiel sa posunie dopredu alebo dozadu a potom už len vráti kryt nazad.

Nový prototyp predstavca z dielne Aero Design Swiss je momentálne predmetom kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať od 150 CHF (asi 131,5 EUR), čo je o 40 percent menej ako bude jeho maloobchodná predajná cena. V prípade úspechu kampane by predstavce mali byť distribuované podporovateľom kampane niekdy v priebehu marca budúceho roka.

Predstavec bude vyrébený z uhlíkových vlákien a jeho váha neprekročí 150 gramov.