Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

UV LED sterilizátor LG odstráni baktérie z držadiel eskalátorov

UV LED sterilizátor LG odstráni baktérie z držadiel eskalátorov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Eskalátory sú pohodlným riešením, ako sa dostať z jedného podlažia na druhé, no keďže sú navrhnuté pre prevádzku v miestach s vysokým pohybom ľudí, ich držadlá sú doslova hniezdom pre baktérie. Spoločnosť LG sa však rozhodla tieto dopravné pásy pre baktérie ošetriť s pomocou špeciálneho sterilizátora, ktorý ich zabíja prostredníctvom UV žiarenia.

Nespočetné množstvo rúk sa cez deň dotkne kaučukových držadiel eskalátorov, ktoré sa tak môžu stať domovom všetkých druhov nežiaducich vecí, ako je E.coli, moč, krv či hliene. Podľa juhokórejskej spoločnosti LG však všetky tieto veci môžu byť sterilizované a zlikvidované pod trvalým prúdom UV svetla.

Sterilizátor s názvom Handrail UV LED Sterilizer sa nainštaluje na predný koniec držadla zábradlia eskalátoru, tesne pred miestom, kde sa prvýkrát človek držadla dotkne. Aplikovaním UV LED svetla s vlnovou dĺžkou 278 nanometrov spoločnosť tvrdí, že tento sterilizátor dokáže zničiť DNA až z 99,99 percent baktérií, ktoré pod sterilizátorom prechádzajú.

Spoločnosť LG predstavila UV LED sterilizátor, ktorý odstraňuje baktérie z držadiel eskalátorov.

Montáž zariadenia je jednoduchá a nevyžaduje žiadne úpravy na eskalátoroch. Sterilizátor je bezdrôtový a nepotrebuje žiadnu energiu, pretože zrejme dokáže generovať vlastnú elektrinu z pohybujúceho sa držadla eskalátora. Spoločnosť LG tiež dodáva, že technológia sterilizácie je neškodná pre ľudí, pretože sa nepoužívajú chemikálie ani ťažké kovy.

Zatiaľ nie je zmienka o tom, koľko tento sterilizátor bude stáť, no spoločnosť LG tvrdí, že už získala certifikát CE z Európskej únie a certifikát KC z Južnej Kórei, takže sa čistých držadiel na eskalátoroch možno dočkáme už čoskoro.

UV LED sterilizátor údajne dokáže z držadiel na eskalátoroch odstrániť až 99,99 percent baktérií. (Ilustračné foto Pixabay)