Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bicykel NoBike svojim dizajnom vybočuje z tradičnej konštrukcie

Bicykel NoBike svojim dizajnom vybočuje z tradičnej konštrukcie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak príde na bicykle, viacerí ľudia hľadajú niečo, čo by vyzeralo trocha inak ako klasický model, teda niečo, čím by sa od ostatných mohli odlíšiť. A práve ich by mohol zaujať nový bicykel NoBike, ktorý rozhodne na ceste upúta pozornosť.

Bicykel NoBike má na svedomí talianska skupina vývojárov zo spoločnosti Dynalab. Rám bicykla pritom nie je vytvorený z klasických zváraných rúrok, ale z laserovo rezaných hliníkových plechov, ktoré majú hrúbku 4 milimetre. Plechy vytvárajú formu štyroch trojuholníkových kusov, po dvoch na každej strane, ktoré sú vzájomne zoskrutkované. Medzeru medzi nimi vypĺňa hliníkové obloženie.

Bicykel NoBike púta pozornosť svojim hranatým hliníkovým rámom

Okrem netypického dizajnu je rám bicykla NoBike aj praktický a univerzálny. Predná časť rámu je vyriešená tak, že jazdec môže posúvať vzdialenosť riadidiel spolu s predným kolesom dopredu alebo dozadu a vie si tak upraviť dĺžku podľa svojich preferencií a postavy. Nemusí tak hľadať ten správny rám bicykla, ktorý je vyrábaný v jednej veľkosti.

Konštruckia rámu bicykla NoBike umožňuje nastavenie vzdialenosti riadidiel podľa preferencií používateľa

Ďalším dôvodom tejto nezvyčajnej konštrukcie, ktorú zvolili návrhári zo spoločnosti Dynalab, bolo aj zníženie váhy bicykla. Tú sa podarilo stiahnuť na 14 kilogramov, čo je prijateľná váha pre jedno rýchlostný mestský bicykel, no rozhodne neláme žiadne rekorody.

Bicykel NoBike vďaka svojej hliníkovej konštrukcii pôsobí masívne, no váži len 14 kilogramov

Bicykel NoBike je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať finančnou podporou od 999 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola pritom stanovená na 1400 EUR. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy bicyklov by mali byť podporovateľom kampane zasielané v priebehu júna 2017.