Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický skejtbord s pohonom všetkých kolies si poradí aj s terénom

Elektrický skejtbord s pohonom všetkých kolies si poradí aj s terénom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Carvon so sídlom v Kalifornii sa už nejaký ten rok zaoberá vývojom elektrických pohonov a elektrických skejtbordov. A keďže elektrický pohon v skejtbordoch je stále relatívne novou vecou, vývojári môžu prekvapiť novými technológiami. Dôkazom je toho aj najnovšia generácie elektrických skejtbordov, ktoré spoločnosť propaguje formou start-up kampane.

Nová elektrická súprava od Carvonu s názvom V3 Dual Direct Drive nepoužíva motor v náboji, ale presunula ho vedľa kolesa. V3 má dvojicu motorov, ktoré pritom poháňajú kolesá nezávisle na sebe. Carvon vyvinul aj nový X Motor, čo je motor poháňajúci dve kolesá s duálnym remeňom. Ozubenie a jednosmerné ložisko umožní, že kolesá sa otáčajú rýchlejšie, ako je výkon motora, čo pomáha pri prudkom zatáčaní.

Elektrický pohon s motorom V3 Dual Direct Drive

Motor V3 Dual Direct Drive je k dispozícii ako samostatný pohon, ktorý sa dá namontovať na bežné skejtbordy, no existuje aj balíček v konfigurácii pohonu všetkých štyroch kolies (4WD) s motormi V3 a X Motor.

Elektrický pohon s motorom X Motor

To nás dostáva k elektrickému skejtbordu Carvon Revo 4WD, ktorý má osadené duálne V3 motory vpredu a jednotku X Motor vzadu s celkovým výkonom 3000 wattov. 4WD konfigurácia ponúka kombináciu hladkého zrýchlenia pri štarte a schopnosti prekonania aj terénu pod vysokým sklonom. Vďaka tejto kombinácii môže skejtbord Revo 4WD dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 56 km / h a jeho maximálny dojazd na jedno nabitie je až 32 kilometrov.

Elektrický skejtbord Carvon Revo 4WD s terénnymi kolesami

Okrem toho je elektrický skejtbord Revo 4WD vybavený vymeniteľnými kolesami. Tie môžu byť priemeru 97 milimetrov z uretánu alebo druhý variant v podobe kolies so 7 palcovými pneumatikami, ktoré sú navrhnuté pre jazdu po náročnom teréne. Hmotnosť skejtbordu je 10 kilogramov.

Jednoduchší a lacnejší model elektrického skejtbordu Evo sa spolieha výhradne na duálne motory V3 s výkonom 2000 wattov. Maximálna rýchlosť je udávaná na 48 km / h a dojazd na jedno nabite je 22,5 kilometra. Skejtbord by si mal poradiť aj s 15 percentným stúpaním. Jeho odhadovaná hmotnosť je 7,5 kilogramu.

Elektrický skejtbord Carvon Evo

Skejtbordy Carvon Revo 4WD a Evo sú súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa vyzbieraná čiastka pomaly blíži k cieľu 49 000 dolárov. Samostatný elektrický pohon V3 Dual Direct Drive je k dispozícii za cenu 499 dolárov, zatiaľ čo skejtbord Evo môžete získať za zástavu s sume 1099 dolárov, alebo 1599 dolárov za skejtbord Revo 4WD. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy by mali byť zasielané podporovateľom kampane v júli pre Evo a v októbri pre Revo 4WD.