Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nezvyčajná trojkolka môže do jazdy zapojiť všetky vaše končatiny

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prečo by počas jazdy na bicykli mali naše ruky odpočívať, keď môžu byť užitočné pre pohon kolies? S touto myšlienkou sa zrejme zaoberali tvorcovia bicykla Varibike, ktorý je možné poháňať nohami aj rukami. No nie každému zrejme tento systém u bicykla vyhovoval, a preto sa výrobca rozhodol prísť s pohodlnejším riešením v podobe trojkolky Varibike, ktorá funguje na rovnakom princípe.

Trojkolka Varibike umožňuje jazdcom šliapať len s nohami, len s rukami alebo kombináciou všetkých štyroch končatín. Navyše pri pohone s rukami môže jazdec zvoliť medzi niekoľkými režimami, otáčanie kľuky striedavým pohybom, synchrónne otáčanie kľuky obomi rukami naraz ako pri pádlovaní alebo si môže zvoliť pohon iba jednou rukou, ľavou či pravou, podľa toho čo mu vyhovuje.

Trojkolka Varibike umožňuje jazdcovi zapojiť do pohybu nielen nohy, ale aj ruky

Manévrovanie je vyriešené nielen otáčaním predného kolesa, ale otáčaním celého predného rámu. A hoci by to vyzeralo, že tento dizajn spôsobí ťažšie šliapanie do pedálov počas otáčania, podľa vyjadrenia výrobcu prenos sily z rúk a nôh nemá vplyv na manévrovanie a s Varibike sa dá rovnako dobre otáčať ako na bežnom bicykli.

Trojkolka Varibike má niekoľko režimov ovládania, z ktorých si jazdec môže vybrať ten, ktorý mu  v daný moment najlepšie vyhovuje

Rám trojkolky Varibike je vyrobený z hliníkovej zliatiny triedy 7020 s práškovým nástrekom. Trojkolka má nastaviteľné pohodlné sedadlo, predné a zadné brzdy typu V a 10 rýchlostnú prehadzovačku Shimano XT. K dispozícii sú voliteľné systémy s 11, 14 alebo 30 rýchlosťami.

Trojkolka Varibike, s nezvyčajným pohonom, sa dá objednať za cenu od 3 780 EUR.