Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sena vylepšuje svoju polovičnú prilbu o Bluetooth systém

Sena vylepšuje svoju polovičnú prilbu o Bluetooth systém
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca Sena sa zaoberá širokou škálou prídavných komunikačných zariadení s Bluetooth technológiu a k najnovším výtvorom sa pridala jeho prvá polovičná motocyklistická prilba s integrovaným komunikačným systémom. Nesie názov Calvary a do výbavy dostala diskrétne nastavenú Bluetooth technológiu, a to presne takú, akú používatelia od tohto výrobcu samozrejme očakávajú.

Calvary je typická polovičná motocyklistická prilba, ktorej vonkajší plášť je vyrobený z kompozitného sklolaminátu. Má odnímateľný štít proti slnečným lúčom a s používateľom je prepojená s popruhom, ktorý je pri prilbe vystužený do rozširujúceho sa tvaru písmena V. Čo sa týka pripojeného komunikačného systému, má v podstate rovnaké vlastnosti, ako pri Smart prilbách pre cyklistov, okrem vstavenej kamery, ktorá u tohto variantu nie je k dispozícii.

Spoločnosť Sena predstavila svoju prvú polovičnú motocyklistickú prilbu Calvary s komunikačným systémom Bluetooth

Vodotesný komunikačný systém je kompatibilný s prenosovou technológiou Bluetooth 4.1 a podporuje až štyri prepojenia vo voľnom teréne s maximálnym dosahom bezdrôtového signálu do 900 metrov. Systém obsahuje lítium-iónovú batériu, ktorá poskytne výdrž 10 hodín hovoru pri plnom nabití. Nabíjanie batérie z vybitého stavu na plnú kapacitu trvá tri hodiny.

Riadiaca Bluetooth jednotka je umiestnená na ľavej strane prilby Sena Calvary

Vo vnútornej škrupine prilby nad čelom si našiel miesto vstavaný mikrofón, zatiaľ čo dva HD reproduktory sa rozložili nad ušami nositeľa. Pri jazde na motocykli si určite nájde uplatnenie technológia výrobcu Sena pre potláčanie okolitých ruchov, aj z dôvodu, že mikrofón sa nachádza niekoľko centimetrov na ústami jazdca. Samozrejme aj reproduktory poskytnú rovnakú službu, kedy potlačia určitý šum vznikajúci pri vyšších rýchlostiach.

V prilbe Sena Calvary je zabudovaný mikrofón a dva reprouktory s technológiou redukcie okolitých ruchov

Bluetooth systém v polovičnej prilbe Calvary sa môže prepojiť k mobilným zariadeniam so systémom iOS a Andoid, a to prostredníctvom základnej aplikácie pre headsety. Vďaka tomu môže jazdec manipulovať s nastavením komunikátora, volať a prijímať hovory, sledovať hlasové pokyny GPS navigácie, počúvať FM rádio alebo počúvať vlastnú uloženú hudbu a zdieľať ju s ostatnými pripojenými kamarátmi na spoločnej jazde.

Polovičná motocyklistická prilba Sena Calvary je k dispozícii na objednanie prostredníctvom internetového obchodu výrobcu. Dostupná bude len v čiernej farbe s matným alebo lesklým povrchom za maloobchodnú cenu 349 dolárov.

Polovičná motocyklistická prilba Sena Calvary s Bluetooth komunikačným systémom je vyrobená z kompozitného sklolaminátu