Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Capuchin: Kombinácia obľúbených vlastností skútra a horského bicykla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viacerí ľudia majú radi jazdu na skútri kvôli ľahkému nasadaniu a pohodlnému sedeniu počas jazdy, iní zase oceňujú výhody odpruženia horských bicyklov, ktoré dokáže pohltiť nárazy pri jazde. Spoločnosť Monkey Faction sa rozhodla spojiť obe tieto výhody a vytvorila retro bicykel s názvom Capuchin.

Pomenovanie kombinácie horského bicykla a skútra Capuchin, teda „Kapucín“, je podľa malej opice a nie podľa rehoľníkov, ako by niekto možno predpokladal. Zo skútrov si tento stroj prevzal dlhé polstrované sedadlo, odolný rám z hliníka série 7000 a jazdnú pozíciu s plne vzpriamenými nohami. Ako pohon slúžia klasické pedále a nie motor, takže Capuchin sa skôr prikláňa k bicyklu.

Capuchin v sebe kombinuje vlastnosti skútra a horského bicykla

V tejto oblasti sa Capuchin zameral na vlastnosti horského bicykla, od ktorého prevzal odpruženú prednú vidlicu RST a hrubé 20 x 4 palcové pneumatiky. Capuchin má tiež mechanické kotúčové brzdy a 7 rýchlostnú prehadzovačku Shimano. Celý stroj pritom váži 16 kilogramov v konfigurácii veľkosti rámu L / XL a dokáže uniesť váhu až 159 kilogramov.

Capuchin má pohodlné sedadlo, odpruženú prednú vidlicu a široké pneumatiky

Autori tohto retro hybridu sa rozhodli financovať svoj projekt prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Capuchin môžu podporovatelia získať za finančný vklad v sume 349 dolárov, pričom plánovaná maloobchodná cena je stanovená na 449 dolárov. V prípade, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy by mohli nájsť svojich majiteľov niekedy v júli 2017.

Capuchin bude dostupný v dvoch farebných prevedeniach