Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Gyroskopická jednokolka Segway One S1 je určená pre odvážnejších jazdcov

Gyroskopická jednokolka Segway One S1 je určená pre odvážnejších jazdcov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Segway je známa svojimi dvojkolesovými gyroskopickými prepravnými prostriedkami, ktoré oslovili viacerých používateľov. Momentálne sa výrobca rozhodol zaujať o niečo užšiu skupinu používateľov, pre ktorých si pripravil gyroskopickú jednokolku s názvom One S1. Tá si vyžaduje určitú zručnosť pre zvládnutie jazdy.

Podľa vyjadrenia spoločnosti Segway je jazda na jednokolke One S1 náročnejšia a jazdci by mali byť zručnejší s „nebojácnou mysľou“. Zvládnuť jazdu by potom mali do jednej hodiny. Tí bojazlivejší, či menej zručnejší sa budú musieť obrniť trpezlivosťou, kým si privyknú na iný štýl jazdy pri vysokej rýchlosti. Tá je maximálne 20 km / h a dá sa nastaviť prostredníctvom aplikácie Ninebot App cez Bluetooth prepojené mobilné zariadenie.

Spoločnosť Segway uviedla gyroskopickú jednokolku One S1 s elektrickým pohonom

Okrem možnosti nastavenia rýchlostných limitov ponúka aplikácia aj výukový program New Rider Tutorial pre úplných začiatočníkov, či možnosť prispôsobenia LED osvetlenia jednokolky. Cez aplikáciu je tiež možné nastaviť režimy pre prenos a uzamknutie jednokolky. One S1 váži 11,3 kilogramu a jej úžitková nosnosť je do 100 kilogramov. Napája sa dvomi 150 Wh batériami, ktoré jej na jedno nabitie poskytnú dojazd do vzdialenosti až 24 kilometrov.

Rýchlostné limity pre jednokolku Segway One S1 sa nastavujú pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie

Jednokolka Segway One S1 bola certifikovaná nezávislou bezpečnostnou spoločnosťou UL a spĺňa tak normy 2272. Táto norma sa vzťahuje na osobné pojazdné zariadenia pre jedného používateľa, ktoré sú elektricky poháňané. Normy pokrývajú elektrické požiadavky na bezpečnosť a požiarnu bezpečnosť.

Jednokolka Segway One S1 je určená pre odvážnejších jazdov a vyžaduje si určitý čas a zručnosť pre zvládnutie jazdy

Segway One S1 je už od minulého mesiaca k dispozícii na predobjednanie cez portál Amazon a výrobca teraz rozširuje možnosti predbežných objednávok aj u ďalších špecializovaných predajcov po celej Severnej Amerike. Ceny sa začínajú od 749 dolárov, pričom špeciálna cena iba pre Amazon je v súčasnej dobe 599 dolárov. Jednokolka Segway One S1 bude tiež predstavená na medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2017, ktorý sa uskutoční začiatkom januára v americkom Las Vegas.

Jednokolka Segway One S1 dosahuje maximálnu rýchlosť 20 km / h