Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OverDryve premení aj bežné auto na inteligentné vozidlo

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Rand McNally sa rozhodla pridať inteligentné funkcie akémukoľvek automobilu na cestách, ktoré ich môže získať v podobe zariadenia OverDryve 7, ktoré pripomína tablet. Tento systém je určený pre hlasové ovládanie, navigáciu, konektivitu, kamerový systém a ďalšie funkcie, ktoré vám pridá priamo na palubnú dosku automobilu.

Všetko sa sústredí okolo 7 palcového tabletu s upravenou verziou operačného systému Android Lollipop. Zariadenie OverDryve prostredníctvom existujúceho sterea tak pridá množstvo funkcií z luxusných vozidiel aj do bežného automobilu. Tablet ponúka bežné funkcie, ako akékoľvek podobné zariadenie, no po montáži na palubnú dosku prináša hlasového asistenta a dotykové rozhranie, ktoré je špeciálne určené pre jazdu.

OverDryve pridá inteligentné funkcie akémukoľvek bežnému automobilu

OverDryve dokonca aj bez pripojenia k internetu ponúka navigáciu, prehrávanie multimédií z pamäťovej karty alebo z aplikácií. Prostredníctvom kamerového systému dokáže upozorniť na kolízne objekty pri parkovaní alebo počas jazdy a pridáva ďalšie bezpečnostné prvky pre zníženie nepozornosti vodiča v cestnej premávke. K dispozícii je GPS prijímač, ktorý však nemá vlastnú LTE anténu, takže používateľ bude musieť využiť svoje mobilné dáta z pripojeného telefónu cez Bluetooth alebo Wifi rozhranie.

OverDrive prináša viaceré zaujímavé funkcie pre zvýšenie bezpečnosti vodiča

S pripojením mobilného zariadenia a so zapojením systému OverDryve k FM vysielaču autorádia získa používateľ ďalšie funkcie, ako je napríklad diktovanie správ, kontrola emailov či sociálnych médií. Vodič môže požiadať o informácie o novinkách, doprave či počasiu. Tablet je pritom vybavený technológiou pre potláčanie ruchov, ktorá mu zabezpečí, že vaše príkazy vypočuje aj počas jazdy v hlučnejšom prostredí.

Pre OverDrive je možné prikúpiť aj ďalšie príslušenstvo pre monitorovanie tlaku v pneumatikcách či kamerový systém

K dispozícii je tiež voliteľné príslušenstvo pre monitorovanie tlaku v pneumatikách, diagnostiku vozidla a bezdrôtová kamera. OverDryve je napájaný cez 12V/24V zásuvku zapaľovača v aute alebo prostredníctvom štandardnej zásuvky v domácnosti. S batériou je jeho výdrž udávaná na šesť hodín.

OverDrive 7 je momentálne exkluzívne dostupný v sieti Best Buy, a to až do konca roka 2016, kým sa stane dostupnejším. Jeho maloobchodná cena je 400 dolárov. Monitorovacia sada pre meranie talku v pneumatikách stojí 150 dolárov a bezdrôtová kamera 150 dolárov.

OverDryve využíva autoráciou a prepojený smartfón pre hlasové príkazy a notifikácie