Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický skejtbord Yiiboard si vystačí len s dvomi kolesami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Klasické skejtbordy pozná zrejme každý, no hoci nie sú príliš bežné, existujú aj dvojkolesové verzie skejtbordov. Čínska spoločnosť Yiimix chce v tejto oblasti vyniknúť a tak vytvorila dvojkolesový skejtbord s názvom Yiiboard, ktorý je poháňaný elektromotorom.

Dvojkolesové skejtbordy na prvý pohľad vyzerajú zvláštne a ich používateľ musí venovať veľa času, aby sa na nich naučil poriadne jazdiť. No ich výhodou oproti štvorkolesovým skejtbordom je to, že majú menší polomer otáčania, takže jazdec dokáže ostrejšie rezať zákruty.

Yiiboard je dvojkolesový skejtbord, ktorý sa môže pochváliť elektrickým pohonom

Dvojkolesový skejtbord Yiiboard váži 6 kilogramov a je poháňaný 400W nábojom motora umiestneným na jeho zadnom kolese. Predné koleso je otočné okolo svojej osi, čo sa dá prirovnať ku kolieskam na nákupnom vozíku. Energia pre pohon prichádza z lítium-iónových batérií Panasonic, ktoré sú umiestnené v tele skejtbordu, ktoré je vyrobené z hliníkovej zliatiny. Batérie na jedno nabitie poskytnú výdrž 3-4 hodiny, čo by malo byť dostatok energie pre dojazd do vzdialenosti 29 kilometrov.

Elektrický dvojkolesový skejtbord Yiiboard dosahuje rýchlosť 19 km /h a má dojazd približne 29 kilometrov

Yiiboard pritom dosahuje rýchlosť 19 km / h a jeho úžitkové zaťaženie je až 150 kilogramov. Jazdec môže ovládať elektromotor prostredníctvom bezdrôtového ručného ovládača. Stačí použiť posuvné tlačidlo pohybom dopredu, čím sa zrýchli jazda na skejtborde, alebo potiahnutím naspäť skejtbord spomalí až zastane. Elektrický brzdový systém v zadnom kolese skejtbordu pritom pomáha nabíjať batériu. Skejtbord Yiiboard dostal do výbavy navyše aj dva LED svetlomety na prednej strane, spolu s brzdovými svetlami v zadnej časti.

Elektrický dvojkolesový skejtbord Yiiboard má telo vyrobené z hliníkovej zliatiny a jeho úžitková nosnosť je 150 kilogramov

Vývojári sa snažia získať finančné prostriedky pre rozbehnutie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. Zástava je vo výške 359 dolárov, pričom plánovaná maloobchodná cena je odhadovaná na 499 dolárov. Ak bude kampaň úspešná, prvé kusy dvojkolesových skejtbordov Yiiboard by mali svojich majiteľov nájsť vo februári 2017.