Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lemurlock: Káblový bezpečnostný zámok s cyklistickými svetlami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak máte na svojom bicykli svetlá, ktoré nie sú k nemu pevne pripojené, pri odstavení bicykla si ich zrejme budete chcieť zobrať so sebou, aby náhodou nelákali nejakého zlodeja. Pokiaľ sa však nechcete týmto procesom obťažovať, riešením by mohlo byť zariadenie Lemurlock, ktoré kombinuje predný a zadný svetlomet spolu s 1,8 metrovým oceľovým káblovým zámkom.

Obe svetlá sú natrvalo pripojené na oboch koncoch kábla s hrúbkou 9 milimetrov, pričom sa svetlá jednoducho a rýchlo zasúvajú na držiaky umiestnené na riadidlách a pod sedlom. Keď sa používateľ chystá svoj bicykel odstaviť a zabezpečiť proti krádeži, stačí aby odomkol oceľový posuvný zámok a omotal kábel napríklad okolo verejného osvetlenia alebo zábradlia a zámok zase zamkol.

Lemurlock je unikátne riešenie, ktoré v sebe spája bezpečnostný káblový zámok a cyklistické svetlomety

Predné aj zadné svetlo je odolné voči vode s certifikáciou IPX6 proti striekajúcej vode a dažďu. Svetlá sú elektricky prepojené káblom s jedinou nabíjateľnou lítium-iónovou batériou. Tá poskytne dostatok energie pre sedem hodín svietenia v ustálenom režime, alebo až 14 hodín v režime blikajúceho svetla. Predné svetlo má svietivosť 200 lúmenov, zatiaľ čo zadné svetlo je dimenzované na 30 lúmenov.

Svetlomety umiestnené na oboch koncoch káblového zámku Lemurlock sú odolné voči striekajúcej vode a dažďu

Hoci takéto nastavenie s omotaným káblom nevyzerá na prvý pohľad príliš vábne, veľa ľudí nosí na bicykli pevné alebo káblové zámky, ktoré pri jazde zavadzajú. Lemurlock je pevnejšie omotaný okolo trubky rámu, pretože spája predné a zadné svetlo. Vývojári majú v pláne Lemurlock ešte finálne upraviť a tiež znížiť objemnosť jeho kábla.

Lemurlock zabezpečí váš bicykel aj vaše cyklistické osvetlenie naraz

Cyklistické svetlá s bezpečnostným zámkom Lemurlock sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať zástavou v sume 49 dolárov. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy Lemurlock budú podporovateľom kampane distribuované v júni 2017.