Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Senzory pre motocyklistickú prilbu presne detegujú oblasť a intenzitu nárazu pri nehode

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť BeBop Sensors prestavila inteligentný senzorový systém pre motocyklistické prilby, ktorý obsahuje množstvo snímačov rozložených v inovatívnom pružnom materiály BeBop. Snímače s vysokým rozlíšením dokážu v prípade nehody okamžite a presne vyhodnotiť informácie o mieste nárazu. Tieto informácie môžu byť kľúčové pre záchranu používateľa.

Senzorový systém pre motocyklistické prilby zachytáva vysokou rýchlosťou komplexný obraz rozloženia síl pri náraze hlavy používateľa počas dopravnej nehody. Systém poskytuje spätnú väzbu v reálnom čase prostredníctvom nastaviteľných príkazov cez Bluetooth pripojené mobilné zariadenie.

Vytvorí analýzu obrazu s presnou pozíciou nárazu spolu s informáciami o sile nárazu. Systém je možné naprogramovať tak, aby bol prostredníctvom Bluetooth Low Energy prepojený s mobilným zariadením používateľa, ktoré v prípade nehody automaticky spustí bezpečnostné príkazy, ako je napríklad tiesňové volanie alebo iné reakcie.

Spoločnosť BeBop Sensors predstavila senzorový systém pre motocyklistické prilby, ktorý dokáže v reálnom čase monitorovať oblasť nárazu pri nehode

Podobné bezpečnostné prilby, ktoré využívajú akcelerometer nemajú schopnosť detegovať presný bod nárazu a jeho históriu v priebehu času. Inovatívny senzorový systém BeBop pre motocyklistické prilby však využíva celé poľa senzorov. Viac ako 40 senzorov je zabudovaných v pružnom materiály podšívky prilby, takže dokážu zaznamenať akékoľvek miesto nárazu v reálnom čase. Informácie sú ukladané do pamäte F-RAM.

Pri prvej indikácii možného incidentu sa senzory aktivujú v priebehu niekoľkých milisekúnd. Okamžite potom senzory skenujú celú lebku používateľa rýchlosťou 400 krát za sekundu. Systém ukladá informácie zložené zo 16tich sekúnd skenovania, ktoré sú pripravené na stiahnutie. Riešenie v podobe pružného materiálu s vloženými senzormi umožňuje aplikáciu bezpečnostného senzorového systému BeBop pre akúkoľvek motocyklistickú prilbu.

Spoločnosť BeBop Sensors predstavuje svoju technológiu bezpečnostného senzorového systému pre motocyklistické prilby na konferencii IDTechEx Wearable USA, ktorá sa koná 16. až 17. novembra v Santa Clara v Kalifornii.