Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické zariadenie Shield TL zobrazí cyklistu na radare automobilov

Cyklistické zariadenie Shield TL zobrazí cyklistu na radare automobilov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Postupom času vo vozidlách narastie počet anti-kolíznych systémov, ktorých technológia využíva integrovaný radarový systém pre upozornenie vodiča, že sa s vozidlom blíži k rôznym prekážkam, ako sú iné vozidlá, motocykle, bicykle či chodci. Pre takýto radar však môže byť náročné včas odhaliť bicykle, ktoré pre neho majú úzky profil. A práve tu nastupuje nové zariadenie od spoločnosti iLumaware s názvom Shield TL.

Zariadenie Shield TL je navrhnuté na základe toho, ako funguje Stealth technológia proti radarovým signálom, len sa všetko v podstate deje v opačnom smere. Shield LT dokáže teda zachytiť radarové signály a odráža ich späť do idúcich vozidiel. V skutočnosti toto zariadenie nevydáva žiaden samotný signál, všetko sa to deje prostredníctvom jeho jedinečného tvaru.

Počas testovanie priamo v teréne sa preukázalo, že zariadenie Shield TL zvýšilo úspešnosť zachytenia radarom vo vozidle až o 100 percent, takže tým sa zvýšila aj vzdialenosť, pri ktorej dokáže anti-kolízny systém (Collision Avoidance System) detegovať cyklistu na vozovke pred ním.

Zariadenie Shield TL slúži pre zvýraznenie cyklistu na ceste pre radarový anti-kolízny systém v približujucom sa vozidle

Samozrejme je stále veľmi dôležité, aby samotní vodiči dokázali rozpoznať cyklistu a aj preto vývojári zakomponovali do zariadenia zadné svetlo so svietivosťou 80 lúmenov. Shield TL sa montuje pod sedlo bicykla a jeho zabudovaná batéria dokáže poskytnúť výdrž až pre 25 hodín v režime plného svietenia, alebo 76 hodín pri blikajúcom osvetlení. Batéria sa prostredníctvom portu USB doplna nabije asi za 2 hodiny.

Vďaka zariadeniu Shield TL dokáže radarový systém v automobile ohaliť cyklistu oveľa rýchlejšie a z väčšej vzdialenosti

Zariadenie Shield TL je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde je ponúkané za cenu 45 dolárov, pričom jeho plánovaná maloobchodná cena bude 89 dolárov. V prípade úspechu kampane je dodávka pre jej podporovateľov naplánovaná na jún 2017.

Cyklisti, ktorí však nechcú čakať, alebo ich zariadenie príliš neoslovilo a hľadajú inú dodatočnú ochranu, môžu vyskúšať zariadenie Garmin Varia Radar, ktoré cyklistovi deteguje prichádzajúce vozidlá zozadu.

Zariadenie Shield TL sa montuje pod sedlo bicykla a dispounje aj silným zadným osvetlením