Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2016: Miniatúrny dron ONAGOfly, ktorý uspel ako start-up

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

ONAGOfly je naozaj drobným dronom, ktorého základným cieľom je sledovať svojho používateľa zo vzduchu a nakrúcať či už selfie videá alebo aj klasické videá navštíveného okolia v rozlíšení Full HD. Táto mini kvadrokoptéra je riadená prostredníctvom iOS alebo Android mobilnej aplikácie a jej vývojári sa zaručujú, že po úspechu start-up kampane na portáli Indiegogo bude dron dodaný už v marci 2016 všetkým podporovateľom kampane.

Počas kampane sa dal dron objednať za podporu 199 dolárov plus 25 dolárov poštovné pokiaľ nie je podporovateľ z USA alebo Číny. Maloobchodná cena dronu ONAGOfly bude o 100 dolárov vyššia, čiže 299 dolárov plus poštovné.

Dron sa ovláda pomocou mobilnej aplikácie prostredníctvom priameho Wifi pripojenia s dosahom až 30 metrov a buď nakláňaním smatfónu alebo tabletu alebo ovládacími klávesmi na displeji týchto mobilných zariadení. Vstavený GPS systém dronu sa synchronizuje automaticky s GPS vo smartfóne, takže dron bezproblémovo dokáže sledovať používateľa. Pasívne infračervené senzory na všetkých stranách dronu slúžia pre základné vyhýbanie sa prekážkam v dosahu 20tich centimetrov od dronu.

ONAGOfly, dron, CES 2016, Full HD, GPS, Wifi, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky

ONAGOfly meria iba 125 x 125 x 46 milimetrov a váži zanedbateľných 140 gramov. Kamera s 8 megapixelovým obrazovým snímačom s rozlíšením Full HD má aj elektronickú stabilizáciu obrazu. Je vybavená detekciou tváre a úsmevu. Samotný dron ponúkne 12 až 15 minút letového času.

Dron ONAGOfly si budú môcť tento týždeň naživo vyskúšať návštevníci medzinárodného veľtrhu CES 2016.

ONAGOfly, dron, CES 2016, Full HD, GPS, Wifi, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky