Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pedalist: Elektrický bicykel, na ktorom určite nezmoknete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V poslednom čase sa vývoj elektrických bicyklov posúva čoraz ďalej a výrobcovia sa neustále snažia prísť s niečím novým a zaujímavým. Spoločnosť Virtue Cycles sa rozhodla ísť cestou start-up kampane cez portál Kickstarter, na ktorom prezentujú svoje elektrický bicykel v štýle trojkolky pod názvom Pedalist.

Jedná sa vlastne o elektrický bicykel s dvomi kolesami na prednej strane a jedným kolesom na zadnej strane, ktorý je chránený aerodynamickým telom vyrobeným z polykarbonátu. Používateľ tak získa elektricky poháňané vozítko s plnohodnotným osvetlením, ktoré ho ochráni pred nepriaznivými vplyvmi počasia.

Pedalist

Kapacita motora je 750 wattov a je poháňaný skupinou lítium-iónových batérií. Dojazd Pedalistu pri plnom použití batérií je viac ako 80 kilometrov a má elektronicky obmedzenú rýchlosť na 32 kilometrov za hodinu. Pre získanie dlhšieho dojazdu môžu používatelia použiť kombinovanú podporu pre šliapanie.

Pedalist

Okrem samotného jazdca sa na zadné sedadlo za neho zmestí ešte jedna dospelá osoba. V prednej časti by mal byť aj priestor pre umiestnenie normalizovanej detskej sedačky. K dispozícii bude verzia vybavená elektrickým pohonom a tiež aj čisto šliapacia verzia bez tohto pohonu.

Pedalist