Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie me.mum cez smartfón prezradí, kedy sa pokúšať o dieťa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak chce žena vedieť, či je v štádiu ovulácie, môže to zistiť skontrolovaním vzorky svojich slín, v ktorých sa deň alebo dva pred ovuláciou nachádza zvýšená hladina takzvaného luteinizačného hormónu. Takýto test pomáha vybrať ten správny deň na pohlavný styk.

Hoci sú k dispozícii rôzne súpravy, ktoré umožňujú skontrolovať vzorky klasickým spôsobom, nové zariadenie s názvom me.mum to údajne umožní rýchlejšie a jednoduchšie s pomocou smartfónu používateľky. Zariadenie me.mum tvarom pripomína rúž a jeho jeden koniec sa magneticky pripája na priložené puzdro pre smartfón presne nad miestom, kde sa zvyčajne nachádza zadná kamera.

Potom už len stačí používateľke nasliniť svoj prst a kvapku sliny umiestniť na Petriho misku zabudovanú v hornej časti aplikátora me.mum. Po vysušení vzorky sa cez kameru opticky deteguje ľubovoľný luteinizačný hormón a prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie tak používateľka bude upozornená, že je v plodnej fáze svojho cyklu a môže sa tak s partnerom pokúsiť o splodenie potomka.

Zariadenie s názvom me.mum údajne umožní rýchlejšie a jednoduchšie zistenie, kedy je žena v štádiu ovulácie.

Pomocou algoritmov strojového učenia je tiež možné, aby aplikácia predpovedala, kedy sa tieto fázy vyskytnú, všetko na základe výpočtov založených na dátumoch a výsledkoch z minulých testov. Zariadenie me.mum bolo predstavené minulý týždeň na výstave CES 2018 a malo by byť dostupné do šiestich mesiacov v cene od 80 do 100 dolárov.

Zariadenie s názvom me.mum údajne umožní rýchlejšie a jednoduchšie zistenie, kedy je žena v štádiu ovulácie.