Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Odsávanie materského mlieka bez námahy?

Odsávanie materského mlieka bez námahy?
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
29. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na najväčšej spotrebiteľskej výstave elektroniky CES® v Las Vegas, ktorá už o pár týždňov otvorí brány tisíckam návštevníkov, chystajú vystavovatelia inovácie od výmyslu sveta, ktoré venujú zvýšenú pozornosť aj technológiám, zameraným na ochranu života a zdravia detí a ich matiek. Jednou z chystaných noviniek, s mimoriadne praktickým využitím, je bezdrôtová odsávačka materského mlieka, Willow.

Výskumy dokázali, že materské mlieko je pre novorodenca najdôležitejším prísunom životne dôležitých látok. No nastanú aj situácie, keď nie je možné bábätku ponúknuť prsník matky. Či z dôvodu ochorenia, neprítomnosti matky alebo neuspokojenému apetítu samotného bábätka. Nie vždy je v takýchto prípadoch nutné siahnuť po umelých náhradách. Ak ma dojčiaca žena možnosť odsávať si mlieko, je to ideálny spôsob, ako neukrátiť svoje dieťatko o životodarnú tekutinu. Odsávanie mlieka však nie je až tak jednoduché. Vyžaduje si trpezlivosť, odhodlanie a dodržiavanie vysokých hygienických štandardov.

smart odsavacka mlieka, deti, babatko, CES, vegas, ios, android

Ide o zariadenie s jednoduchým dizajnom, ale s prepracovaným systémom vo vnútri. Tvar odsávačky kopíruje prsník ženy a dokáže sa prisať na pokožku aj pod oblečením. Diskrétnosť je preto hlavný benefit. Nepotrebuje nádoby, fľaše, hadičky, skrátka nič, čo ženu obmedzuje v pohybe. Všetko, čo žena potrebuje, je spojené do jedného zariadenia.

mliecny sacok, odsavacka, materstvo, baby, babatko, vegas, ces, smart, ios, android

Pod ochranným krytom sa ukrýva jednorazové vrecko, odolné voči rozliatiu a pretrhnutiu, samozrejme, bez nebezpečných BPA zložiek. Vrecko je vybavené jednocestným ventilom, ktorým sa mliečny obsah dostane dnu, avšak už nie von. Vrecko je tak možné po naplnení okamžite vložiť do mrazničky. Mlieko sa do vrecka odsáva pomocou malej pumpičky - Flextube pripevnenej na bradavke. Takmer všetky komponenty sú vhodné aj do umývačky.

mliecny sacok, odsavacka, materstvo, baby, babatko, vegas, ces, smart, ios, android

Obsah mlieka sleduje žena pomocou prepojenej aplikácie na mobilnom zariadení s operačným systémom iOS. Aplikácia dokáže vyhodnocovať čerpacie cykly, časy čerpania, objem mlieka a podobne.

Zariadenie funguje vo veľmi tichom režime, takže neruší ženu ani počas pracovnej schôdzky alebo telefonovania.

  mliecny sacok, odsavacka, materstvo, baby, babatko, vegas, ces, smart, ios, android

Willow sa vyrába v rôznych veľkostiach. V balení je nabíjačka a ako aj čistiace kefky pre dôkladné čistenie. Výrobca zatiaľ ponúka iba obmedzené množstvo odsávačiek Willow prostredníctvom online objednávok.