Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárny notebook pi-top prebudí v deťoch záujem o elektroniku

Modulárny notebook pi-top prebudí v deťoch záujem o elektroniku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Budúci konštruktéri a vynálezcovia sa môžu o elektronike dozvedieť cez knihy alebo online videá, no určite už dávno predtým začnú sami aspoň trocha experimentovať. Spoločnosť pi-top spustila v oblasti vzdelávacích technológií novú elektronickú platformu v podobe modulárneho prenosného počítača so systémom Pi, ktorý je zameraná na jednoduchú a praktickú výučbu pre mladých zvedavcov.

Modulárny notebook pi-top má 14 palcový LCD displej s rozlíšením Full HD, ktorého spodná časť má vysúvaciu klávesnicu, ktorá otvára prístup k vnútorným komponentom zariadenia. Umožňuje tak študentom alebo spotrebiteľom sa dostať do útrob notebooku a vymeniť alebo vylepšiť rôzne súčiastky a naživo si vyskúšať ako sa zapájajú a ako spolupracujú.

Modulárny notebook pi-top.

Mozgom zariadenia pi-top je počítačový systém Raspberry Pi 3 s vlastnou platformou Cooling Bridge, ktorý obsahuje štvorjadrový procesor ARM s taktovacou frekvenciou 1,2 GHz, 1 GB operačnej pamäte RAM, porty HDMI a USB, port pre microSD karty, rozhranie pre kameru a bezdrôtové pripojenie Wi-Fi a Bluetooth. Všetko sa montuje na modulárnu koľajnicu, ktorá zabezpečuje jednoduchú výmenu komponentov a tvorbu vlastných konfigurácií s pomocou príslušenstva pi-top. Výdrž batérie notebooku je pritom udávaná na 8 až 10 hodín.

Modulárny notebook pi-top.

Modulárny notebook pi-top je dodávaný spolu so softvérom pi-topOS Polaris, ktorý je nainštalovaný na 8GB SD karte a obsahuje množstvo programovacích aj kancelárskych aplikácií. Je dokonca jedinou platformou pre vzdelávacie technológie, ktorú schválila britská rada Oxford Cambridge RSA Review Board. Deťom pri rozvoji schopností programovania a informatiky tiež môžu pomôcť vzdelávacie programy, vrátane Minecraft for Pi a CEEDuniverse.

Modulárny notebook pi-top.

V rámci príslušenstva pi-top môžu mladí inžinieri sledovať krok za krokom sprievodcov cez aplikáciu pi-topCODER. Tá im umožní preskúmať tri oblasti – Music Master, Smart Robot a Space Race. Zvukoví experimentátori si tak budú môcť vytvoriť vlastný syntezátor, budúci robotici môžu vytvoriť interaktívneho robota a ďalší sa môžu venovať tematike vesmíru.

Modulárny vzdelávací notebook pi-top je k dispozícii za cenu 319,99 dolárov vrátane systému Raspberry Pi 3, alebo za cenu 284,99 dolárov bez neho.

Modulárny notebook pi-top.