Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S kamerou Benjamin Button si aj vaše ratolesti môžu uchovať vzácne okamihy

S kamerou Benjamin Button si aj vaše ratolesti môžu uchovať vzácne okamihy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nositeľné kamery sú zvyčajne určené pre nakrúcanie extrémnych športových aktivít, no nová kamera s názvom Benjamin Button do týchto zabehnutých koľají vôbec nezapadá. Ide totiž o kameru určenú pre rodiny s malými deťmi, ktoré si tak samé môžu nakrútiť zaujímavé videá zo svojho uhla pohľadu.

Kamera Benjamin Button je už na prvý pohľad netradičná, má totiž tvar pripomínajúci veľký gombík s klipom, pomocou ktorého sa zavesí na oblečenie. Vďaka tomuto riešeniu dokáže kamera zachytiť dôležité okamihy z perspektívy dieťaťa alebo ju môžu použiť aj jeho rodičia ako hand-free kameru. Benjamin Button má širokouhlý objektív s pozorovacím uhlom 140 stupňov a videá nakrúca v rozlíšení Full HD 1080p pri rýchlosti 25 snímok za sekundu. Tie sa ukladajú do vnútorného úložného priestoru s kapacitou 16 GB.

Kamera Benjamin Button je navrhnutá pre nakrúcanie videí z perspektívy dieťaťa, ktoré ju má pripnutú na oblečení.

Dizajn kamery Benjamin Button zrejme nebude vyhovovať každému, no je praktický z toho dôvodu, že najviac bude kamera nosená práve malými deťmi. Výrobca tvrdí, že jej telo plastové telo je odolné voči nárazom, prachu a tiež je aj vodotesné. Kamera má priemer 53 milimetrov a jej hrúbka je 20 milimetrov. Váži len 65 gramov a na jej prednej strane sa okrem objektívu nachádza aj LED svetlo, ktoré môže svietiť rôznymi farbami, aby používateľov upozornilo napríklad na dochádzajúcu batériu alebo na málo miesta v pamäti.

Kamera Benjamin Button uchová vzácne okamihy v rozlíšení Full HD 1080p.

Na kamere by ste však márne hľadali nejaké tlačidlá, hoci anglický názov k tomu priamo vyzýva. Pre zapnutie a spustenie nahrávania sa využíva senzor okolitého svetla, takže pre vypnutie je potrebné kameru otočiť tak, aby bol objektív zakrytý, alebo ju stačí vložiť do vrecka, či iného tmavého miesta. Rodičov pri spracovaní nakrúteného materiálu určite poteší funkcia kamery, ktorá označí len najdôležitejšie prvky na základe impulzov, ako je zvuk smiechu, spevu, výkrikov a pri rozpoznávaní tvárí. Ďalšie momenty sa samozrejme dajú pridať manuálne prostredníctvom mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android.

Kamera Benjamin Button je vodotesná a odolná voči nárazom a prachu.

Počas nabíjania pomocou konektoru USB-C využíva kamera práve tieto značky na zostavenie série videoklipov, ktoré sú potom sprístupnené v aplikácii prostredníctvom Wifi pripojenia. Dá sa tiež zvoliť presun celej nahrávky. Preto, aby vaše dieťa neúmyselne nezdieľalo nevhodný obsah, je Wifi pripojenie k dispozícii len počas nabíjania kamery. Zabudovaná batéria by pritom na jedno nabitie mala vydržať asi štyri hodiny nakrúcania.

Rodinná kamera Benjamin Button je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 179 dolárov. Vývojárom sa už podarilo prekročiť stanovený cieľ 25 000 dolárov a ak pôjde všetko podľa ich plánov, prvé kusy kamier by mali byť zasielané podporovateľom kampane v priebehu decembra.

Kamera Benjamin Button bude dostupná v rozličných farbách.