Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES® 2017 - Kam sa budú uberať Mediálne, Informačné a komunikačné technológie či IoT?

CES® 2017 - Kam sa budú uberať  Mediálne, Informačné a komunikačné technológie či IoT?
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
1. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keďže výstava CES® 2017 v Las Vegas je doslova vizionárom budúcnosti v oblasti technológií a elektroniky, odborná verejnosť netrpezlivo čaká na vyhlásenia kľučových rečníkov, ktorí slávnostne poodhalia snahu ich spoločností o prelomové inovácie, riešenia a nové trendy. Tradične aj na nadchádzajúcej výstave sa očakáva tak u technologických novinárov ako aj u širokej verejnosti povestný „wow“ efekt.

Ktoré sú teda avizované známe mená a spoločnosti, ktoré by vo svojich prezentáciách mali pohnúť verejnými očakávaniami? CTA zverejnila ich zoznam, a my vám postupne prinášame ich sumár:

Barry Diller (IAC)

V úvodný deň svetovej výstavy sa postaví na pódium Barry Diller, predseda a vrchný riaditeľ spoločnosti IAC / InterActiveCorp a Expedia, Inc. a mediálny manažér, zodpovedný za vytvorenie Fox Broadcasting Company a USA vysielania. Jeho prejav je plánovaný v rámci sprievodného programu C Space, kde sa v diskusii stretne s Michaelom E. Kassanom, uznávaným obchodným stratégom pre médiá, inzerciu, zábavu a priemyselné technológie. Hlavnou témou budú nové spôsoby využitia digitálnych technológií, ich tvorba, distribúcia a speňaženie obsahu v mediálnom priestore. S praktickými skúsenosťami z oblasti reklamy, zábavy a marketingu sa podelia aj ďalší z radu povolaných: Variety, MediaLink, Digital Hollywood, and The Palmer Group, Spotify, Google, Verizon Digital Media Services, Turner, BBC Earth a ďalší.

 

Richard Yu (Huawei Consumer Business Group)Richard Yu, hlava spoločnosti Huawei Consumer Business Group, odprezentuje priekopnícky globálny model pre informačné a komunikačné technológie (IKT) a víziu pre budúcnosť mobilných zariadení. Jeho vystúpenie je naplánované v úvodný deň, teda 5.1. Spoločnosť Huawei zároveň oznámi svoju víziu na nadchádzajúce obdobie v oblasti budúcnosti mobilných technológií, s využitím umelej inteligencie, virtuálnej reality a vzájomne prepojiteľných technológií s globálnym partnerstvom a trvalo udržateľným rozvojom produktov.

 

 

Arnold Donald (Carnival Corp.)Ďalším očakávaným lídrom na otvorení podujatia CES ® 2017 je Arnold Donald, generálny riaditeľ spoločnosti Carnival Corp. Otvorí tému Internetu vecí (IoT), v súvislosti s cestovaním a zvýšením cestovateľských zážitkov. Spoločnosť totiž momentálne zastáva pozíciu najväčšieho svetového poskytovateľa poznávacích plavieb, spojených s výnimočným cestovateľským zážitkom a luxusnými zaoceánskymi plavidlami po celom svete. Z praktických skúseností poukáže, ako definovať požiadavku klienta cez IoT, za pomoci využitia jedinečnej technológie.

 

 

CES® 2017

V budúcom článku si prečítate:  – Stane sa 5G prenos štandardom, zabránia autonómne vozidlá stratám na životoch a pomôžu technológie vnímať šport ako životný štýl?