Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Facebook spúšťa virtuálne trhovisko pre nákup a predaj medzi používateľmi

Facebook spúšťa virtuálne trhovisko pre nákup a predaj medzi používateľmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Facebook Inc opäť posunula možnosti svojich služieb pre používateľov a predstavila Marketplace, službu, ktorá ľuďom vzájomne umožní lokálne nakupovať a predávať veci prostredníctvom sociálnej siete. Facebook sa snaží týmto krokom hľadať nové spôsoby interakcie a chce osloviť čo najviac používateľov.

Nová funkcia sa zobrazuje prostredníctvom ikony „Obchod“, ktorá je umiestnená v spodnej časti aplikácie na Facebooku, a ktorá umožní používateľom vyhľadávať alebo zadávať do zoznamu veci, ktoré by chceli zakúpiť či predať vo svojom najbližšom okolí. Facebook pritom nebude sprostredkovávať platenie ani dodávku predmetov a taktiež nebude za službu účtovať poplatky z akýchkoľvek transakcií.

Spoločnosť Facebook spúšťa službu Marketplace pre lokálny nákup a predaj vecí medzi používateľmi sociálnej siete

Nová služba bude dostupná pre používateľov sociálnej siete v priebehu najbližších dní. Spočiatku pre obyvateľov v USA, Veľkej Británii, Austrálii a na Novom Zélande a to len v aplikácii pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android a iOS. Spoločnosť uviedla na svojom blogu informáciu, že desktopová verzia tejto služby bude k dispozícii v nasledujúcich mesiacoch.

Služba Facebook Marketplace bude spočiatku dostupná len pre mobilné zariadenia

Podľa prieskumu spoločnosti navštevuje každý mesiac viac ako 450 miliónov používateľov skupiny na sociálne sieti Facebook, ktoré ponúkajú položky na nákup a predaj. V minulom roku Facebook testoval niekoľko reklamných funkcií, ktoré umožňovali používateľom nakupovať priamo prostredníctvom svojich aplikácií. Spoločnosť Facebook sa s novou službou snaží teda posunúť ďalej v oblasti e-commerce.