Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kancelárska stolička Sprang Chair využíva fit loptu pre dynamické sedenie

Kancelárska stolička Sprang Chair využíva fit loptu pre dynamické sedenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudské telo nie je stavané na dlhodobé sedenie a v výškovo nastaviteľné stoly sa preto javia ako populárny spôsob, ako znížiť bolesti chrbta a zlepšiť celkové zdravie pri práci. Kancelárska stolička Sprang Chair si však za vzor zobrala fit loptu, ktorú aplikovala do svojej konštrukcie pre podporu dynamického sedenia pri práci.

Štandardné kancelárske pri dlhých hodinách práce môžu spôsobiť bolesti chrbta a to bol aj dôvod, prečo sa kreatívny tvorca Darren Mark rozhodol vyvinúť dynamický spôsob sedenia. Tvorca používal svoj prototyp kancelárskej stoličky Sprang Chair počas dvoch rokov a teraz sa rozhodol svoje dielo sprístupniť aj spotrebiteľom.

Sprang Chair je navrhnutá tak, aby mohla zmierniť bolesti chrbta, zlepšiť držanie tela počas práce, posilnila svaly, stimulovala krvný obeh a popri tom sa spaľovali kalórie. Celý systém sa skladá z dvoch hlavných prvkov.

Kancelárska stolička Sprang Chair je navrhnutá tak, aby zmiernial bolesti chrbta pri dlhodobom sedení

Prvým s nich je tvarovaný sedák umiestnený na hornej časti fit lopty pokrytej tkaninou. Sedák je spojený so spodnou časťou stoličky štyrmi gumenými šnúrami, každou v jednom rohu. Tie sú nastaviteľné rôznymi spôsobmi a táto konštrukcia počas sedenia zvyšuje mieru pohybu a aktívne sedenie sa stáva prirodzeným prvkom pri práci.

Druhým hlavným prvkom je polstrovaná chrbtová opierka pripojená k spodnej časti konštrukcie stoličky Sprang. Opierka poskytuje oporu pre dolnú časť chrbta sediaceho a opäť môže byť nastavená niekoľkými spôsobmi, aby vyhovovala špecifickým potrebám.

Kancelárska stolička Sprang Chair využíva fit loptu vloženú vo svojej konštrukcii pre takzvané dynamické sedenie

Stolička Sprang Chair je vyrobená z kvalitného nábytkárskeho dreva z brezy a je k dispozícii v čiernej, sivej, červenej a zelenej farbe. Je vhodná pre každého s výškou od 1,45 do 2,04 metra, pričom maximálna nosnosť stoličky je 136 kilogramov.

Výrobca sa snaží získať dostatok finančných prostriedok pomocou start-up kampane na portáli Kickstarter, a už teraz sa mu podarilo dosiahnuť cieľ 35 000 dolárov. Stoličku Sprang Chair môžete získať za 249 dolárov a pokiaľ všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy by mohli byť zasielané podporovateľom kampane v novembri tohto roku.

Kancelárska stolička Sprang Chair napomáha správnemu držaniu tela počas práce a spálite na nej aj nejaké tie kalórie