Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lepiace podložky Nakefit chránia chodidlá prirodzeným spôsobom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Talianski vývojári sa rozhodli vytvoriť inovatívnu ochranu chodidiel Nakefit, ktorá predstavuje hypoalergénne elastické adhezívne podložky. Tie sa pevne držia na chodidlách nohy nositeľa a poskytnú mu istú ochranu. Toto netradičné riešenie je určené najmä pre ľudí, ktorí neradi chodia v topánkach, alebo si len po ceste na pláž zabudli svoje šľapky doma.

Tvorcovia Nakefitu tvrdia, že tieto podložky dodávajú jemnú ochranu proti horúcim povrchom, ako je piesok, alebo pri chôdzi na drsnom povrchu, ako sú dlažba alebo skaly. Podložky sú veľmi priľnavé, no nie je jasné, či ide o jednorazový produkt, ktorý sa po odlepení už nedá použiť, alebo je ich priľnavosť vyriešená aj pre viacnásobné použitie.

Lepiace podložky Nakefit chránia chodidlá nositeľa pred rozhorúčeným pieskom alebo drsným povrchom.

Detaily o použitom materiáli tiež nie sú známe, no údajne sa vyrába „bez poškodenia ľudí, zvierat alebo životného prostredia“. Podložky na chodidlá Nakefit sú tiež vodotesné, takže aj počas kúpania by mali zostať pevne prilepené na nohách používateľa. Vydržať by pritom mali aj v horúcej saune či pri bežnom používaní v domácnosti namiesto klasickej obuvi. Toto netradičné riešenie by mohlo osloviť napríklad nadšencov vodných športov, ktorých tento produkt môže chrániť bez toho, aby museli obetovať výhody spojené s bosými nohami.

Podložky Nakefit pevne priľnú k chodidlu a chránia ho ako také bežné šľapky.

Podložky na chodidlá Nakefit sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kicstarter, kde sa tvorcom podarilo vyzbierať viac ako 110 000 EUR, pričom cieľová suma je 20 000 EUR. Súprava 10 podložiek Nakefit v jednej z troch farieb sa dá získať za finančnú podporu kampane vo výške 30 EUR. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na júl.

Podložky na chodidlá Nakefit sa dajú získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter.