Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Echo Look od Amazonu vám môže poradiť, ako sa obliecť podľa poslednej módy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon predstavila nový prírastok do rodiny zariadení Echo, hlasovo ovládateľnú kameru Echo Look, ktorá je zameraná na módu. So službou Style Check a kombináciou algoritmov strojového učenia sa tak toto zariadenie pre vás môže stať osobným poradcom pri riešení vášho outfitu.

Zariadenie Echo Look je navrhnuté na umiestnenie na stole alebo stolíku, pričom hlasovo ovládaná kamera používateľovi umožní zachytiť jeho fotografie bez použitia rúk preto, aby sa mohol lepšie pozrieť na svoje oblečenie. Kamera pridáva softvérové efekty, ktoré pomáhajú vyniknúť používateľovi oproti pozadiu, čiže akási funkcia hĺbky ostrosti, ktorú poznáme z fotoaparátov.

Spoločnosť Amazon predstavila nové zariadenie Echo Look, ktoré slúži ako digitálny módny poradca

Po vyhotovení fotografií si ich používateľ môže zoradiť do svojho osobného zoznamu v sprievodnej mobilnej aplikácii. Tá tiež zahŕňa funkciu Style Check, ktorá poskytuje spätnú väzbu o tom, čo nosíte na sebe a prostredníctvom inteligentných algoritmov a rád od obroníkov z oblasti módy vám zariadenie prezradí, či ste „in“.

Amazon Echo Look zosníma používateľa, ktorý tak má svoje fotografie a videá uložené v sprievodnej mobilnej aplikácii

Vyzerá to však tak, že Echo Look je takmer určite nástroj pre zlepšenie predaja oblečenia cez portál Amazon. Ako náhle sa naučí, čo sa vám páči, môže vám podať cielené návrhy pre nákup prostredníctvom hlasového digitálneho asistenta Alexa, aplikáciu Amazon alebo webové stránky tejto spoločnosti.

Zariadenie Amazon Echo Look sa predáva za 199,99 dolárov a je momentálne k dispozícii len na základe pozvánky. Tú si môžete vyžiadať cez Amazon, ale zatiaľ nie je oficiálne potvrdené, kedy bude zariadenie vydané.

Amazon Echo Look pre hlasové ovládanie využíva digitálnu asistentku Alexa