Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zimné topánky Gripforce majú vysúvateľné hroty, ktoré sú šetrné k podlahám

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zimné topánky s hrotmi môžu byť ideálnym riešením proti šmyknutiu a pádu na ľade a snehu, no nie je to zrovna obuv, ktorá je praktická na nosenie v interiéri. No Švédski vývojár vyvinul rad zimných topánok Gripforce, ktoré majú v podrážkach vysúvateľné hroty. Z ochrany proti ľadu sa tak rýchlym prepnutím môžu Gripforce premeniť na bežnú obuv, ktorá neškriabe povrch v interiéri.

V normálnom režime sú hroty zastrčené vo vnútri podrážky topánok Gripforce. Tuhá podrážka im pritom zabraňuje v tom, aby vyčnievali do zeme. No za použitia malej páčky na boku podrážky na každej topánke, ktorá slúži ako prepínač, sa hroty aktivujú tak, že podrážka zmäkne a hmotnosť používateľa tlačí hroty smerom nadol do povrchu.

Gripforce sú zimné topánky s unikátnou technológiou vysúvateľných hrotov proti ľadu a snehu

Cieľom je, aby hroty prenikali do mäkkého povrchu, ako je ľad a sneh, no zostali pevne uzavreté vo vnútri podrážky na pevnejších povrchoch, ako je betón a dlažba. Nositeľ by sa teda mal najprv uistiť, že topánky sú prepnuté na neaktívny stav hrotom, keď sa rozhodne ísť po drevenej podlahe.

Na prvý pohľad vyzerajú Gripforce ako každé iné zimné topánky

Technológie v topánkach Gripforce sú pritom zložené z dvoch patentov – jeden pre systém, ktorý používa telesnú hmotnosť nositeľa, ktorá prinúti hroty vystúpiť von z podrážky, a druhý pre meniacu sa tuhosť samotnej podrážky.

Zimné topánky Gripforce s vysúvateľnými hrotmi v podrážke sú k dispozícii v rôznych tvaroch

Zimné topánky Gripforce budú k dispozícii v niekoľkých rôznych prevedeniach v čiernej alebo tmavohnedej farbe. Veľkosti sú však obmedzené iba na pánske, a to od čísla 41 až po 44. Výrobca sa momentálne snaží získať finančné prostriedky prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa cena za jeden pár začína od 2 600 švédskych korún (približne 264 Eur). Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé topánky Gripforce by mali svojich majiteľov nájsť v októbri 2017.

Hroty sa vysúvajú z topánok pomocou prepínača, ktorý pomocou patentovanej technológie zmäkne podrážku topánky a váhou nositeľa vysunie hroty