Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné topánky Iofit môžu zlepšiť vašu golfovú hru

Inteligentné topánky Iofit môžu zlepšiť vašu golfovú hru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Golf môže byť pre niektorých frustrujúca hra, pri ktorej aj drobné posuny v postoji môžu mať za následok obrovský vplyv na mechaniku odpalu golfovej loptičky. Nové topánky Iofit by sa pritom pre hráčov golfu mohli stať užitočnou pomôckou, ktorá dokáže analyzovať rovnováhu nositeľa a môže mu pomôcť vylepšiť odpal už takpovediac „od základu“.

Existujú viaceré monitorovacie technológie, no tie sú zvyčajne doménou hodiniek alebo zariadení, ktoré sa montujú ku golfovej palici. Systémy dokážu sledovať dráhu palice, no pre perfektný odpal je potrebné spraviť ešte viac. A to je práve oblasť kde nastupujú nové inteligentné topánky Iofit, ktorých cieľom je vykresliť obraz mechaniky rovnováhy pri odpale s využitím prenosu hmotnosti používateľa pre vylepšenie jeho hry.

Inteligentné topánky Iofit sú určené pre hráčov golfu, ktorým môžu pomôcť s lepšou hrou

Hnacím systémom topánok Iofit je rad tlakových snímačov uložených v podrážke topánok. Tlakové snímače majú pritom maximálnu prevádzkovú nosnosť 150 kilogramov. Po prepojení so sprievodnou aplikáciou pre systémy iOS alebo Android sa použije algoritmus pre analýzu postoja pre meranie zmien rozloženia tlaku, ktoré pri tom nastávajú.

Topánky Iofit sa prepájajú s mobilnou aplikáciou prostredníctvom Bluetooth prenosovej technológie

Aplikácia poskytne informácie o tom, ktorá je obľúbená noha nositeľa, či je väčší tlak na prednej alebo zadnej strane každej nohy a ako sa hmotnosť prenáša do odpalu. Na základe týchto informácií poskytne aplikácia spätnú väzbu o tom, aké prvky pri odpale treba zmeniť. Dáta sa dajú zálohovať do videa, s možnosťou priameho porovnávania so zábermi švihu od profesionálnych hráčov.

Naštudovaním si spätnej väzby od aplikácie je možné si lepšie precvičiť švih a získať informácie o tom, ako boli švihy konzistentné. Samozrejme nechýba možnosť sa podeliť o svoje výsledky s trénerom či priateľmi.

Topánky Iofit budú dodávané vo viacerých prevedeniach

Vývojári inteligentných topánok Iofit momentálne hľadajú finančné prostriedky pre rozbehnutie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Do konca kampane zostáva ešte 35 dní, no už teraz sa podarilo vyzbierať viac ako 37 000 dolárov, čo je o kúsok viac, ako bola požadovaná suma 30 000 dolárov. Topánky sa dajú získať podporou v sume 189 dolárov, pričom za 380 dolárov získate až dva páry. Ak všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy by mali doraziť k podporovateľom kampane vo februári 2017.

Inteligentné topánky Iofit majú v podrážke zabudované tlakové senzory