Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Solárne napájaná lampa Suli svieti z okien, batohov, bicyklov či fliaš

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čilskí vývojári zostrojili jednoduchú a univerzálnu lampu Suli, ktorá je poháňaná slnečnou energiou, a ktorá prinesie svetlo všetkým milovníkom vonkajších aktivít, kde nie je dosptuná elektrická sieť. Tomuto cieľu je podriadená aj rôznorodosť, ako sa lampa Suli dá použiť. Pomocou príslušenstva sa dá namontovať na plastovú fľašu, kde slúži ako jednoduchá lampa, či na bicykel ako bezpečnostné svetlo. Môže visieť na batohu alebo sa môže prisať na okno a dajú sa nájsť aj ďalšie spôsoby využitia.

Spoločnosť Suli Labs preniesla využitie solárnej energie do ekosystému lampy Suli, ktorá je oveľa univerzálnejšia ako iné podobné riešenia. Lampa v tvare svetelného disku ponúkne svetlo s intenzitou až 25 lúmenov, pričom po nabití batérie svieti až 60 hodín v piatich možných režimoch. Napájanie svetla je dodávané tromi batériami typu AAA, ktoré sa nabíjajú prostredníctvom solárneho panelu na zadnej strane lampy. Výrobca odhaduje čas nabíjania pod slnečnými lúčmi po dobu 6 až 12 hodín.

Solárna lampa Suli vďaka rôznorodému príslušenstvu môže svietiť takmer kdekoľvek

V čom lampa Suli vyniká nad ostatnými solárnymi lampami je jej rôznorodosť použitia. Dá sa priamo naskrutkovať na bežnú plastovú fľašu, z ktorej vytvorí veľkú lampu. V balení sa tiež nachádza množstvo príslušenstva, ktoré je vyrobené technológiou 3D tlače. Nechýba tu skoba, s ktorou lampu môžete zavesiť na popruh batohu alebo ju inak kreatívne umiestniť. Vo výbave sa nachádza aj držiak na riadidlá bicykla alebo držiak, ktorý prisaje lampu k oknu, či transparentná tyč pre zapichnutie lampy na záhrade alebo niekde inde do mäkkej pôdy.

Solárna lampa Suli sa dá naskrutkovať aj na bežnú plastovú fľašu

Spoločnosť Suli Labs má za sebou z minulého roku úspešnú kampaň na portáli Indiegogo. V súčasnej dobe je tak solárna lampa Suli dostupná prostredníctvom internetových stránok výrobcu na predobjednanie za akciovú cenu 31,49 dolárov, pričom jej bežná cena je 36,99 dolárov. Termíny dodania sú stanovené na koniec júla. Rôzne príslušenstvo je k dispozícii za ceny pod 15 dolárov.

Rôzne 3D tlačené príslušenstvo pre solárnu lampu Suli je súčasťou balenia

Suli Labs chce spolupracovať s open source komunitou pre rozvoj ďalšieho príslušenstva pre solárnu lampu Suli, pričom bezplatne ponúka DIY formát súboru pre 3D tlač.

Solárna lampa Suli sa stáva vďaka svojmu príslušenstvu univerzálnym svietidlom