Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pozrite, ako sa vám nezdravý životný štýl odrazí na tvári o niekoľko rokov

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
20. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fajčenie, časté vystavovanie pokožky UV žiareniu, chemické ošetrenia tváre, stres, nezdravý spôsob stravovania máme hlboko vpísané v našej tvári. Ak by sme si dokázali predstaviť, v akom stave bude po 30-tich a viac rokoch, možno by sme mnohým jej poškodeniam dokázali zabrániť.

Predsa však existuje spôsob, ako sa to dozvedieť. Vďaka aplikácii AgeMe, ktorú vyvinula spoločnosť AprilAge v spolupráci s Roswell Park Cancer Institute v Buffale. Výskum, ktorý aplikácii predchádzal, mal za cieľ ukázať nežiaduce vplyvy fajčenia na pokožku a jej zdravie. Výsledky by mali naozaj predikovať reálne procesy starnutia. 

Aplikácia AgeMe je dostupná v štandardnej spotrebiteľskej verzii ako aj profesionálnej platenej verzii. V bežnom využití funguje na počítačoch alebo tabletoch. Pre profesionálov je však v ponuke aj softvér, prispôsobený mobilným aplikáciám, dotykovým obrazovkám, či webovým stránkam pre ďalšie odborné využitie, ako sú napríklad zdravotnícke veľtrhy, vedecké konferencie alebo vo vzdelávacích zariadeniach.AgeMe, aplikácia, starnutie tváre, starnutie kože, skenovanie tváre, fajčenie, následky fajčenia, následky obezity, následky slnečného žiarenia, Výskum zahŕňal skutočné 3D skeny hláv piatich etnických skupín mužov a žien vo veku 7 až 70 rokov vo viac ako 25 krajinách celého sveta. To sú faktory, ktoré v spolupráci s vyvinutým softvérom dokážu odhadnúť proces starnutia až do veku 70 rokov.

Proces skenovania je veľmi jednoduchý, systém si načíta existujúcu vloženú fotografiu, alebo ju pomocou webkamery vytvorí sám. Používateľ zadá už len požadované údaje a počká na proces analýzy dát. Počas skenovania vlastnej tváre je možné pridať si ďalšie faktory, významne meniace vzhľad človeka v neskoršom veku, ako obezita, fajčenie, slnečné žiarenie a ďalšie. Výsledok v podobe zostarnutej tváre by mal byť pre klienta akýmsi výstražným prstom, ktorý upozorní na chyby a riskantné správanie v starostlivosti o vlastnú pokožku a zdravie. 

Štúdie ukázali, že až 13,8% účastníkov zapojených do procesu vizualizácie prestalo fajčiť po tom, ako uvideli svoje fotografie o niekoľko rokov, v porovnaní s tými, ktorí sa do výskumu nezapojili.