Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Antiperspirant pomocou aplikácie kontroluje vaše potenie

Antiperspirant pomocou aplikácie kontroluje vaše potenie
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
15. 4. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kým v dávnych dobách bol pot prirodzenou identifikačnou vôňou jedinca, dnes už od páchnuceho človeka odvraciame tvár. Zapáchajúci pot je znakom nedostatočnej osobnej hygieny, prípadne vážneho ochorenia. Spoločnosť Volumetric Inc., zaoberajúca sa vývojom inovatívnych riešení v oblasti dávkovacích systémov pre krémy a gély, však vyvinula prvý inteligentný antiperspirant proti potu, Click Stick Deo s maximálnym dôrazom na ekológiu a zdravie človeka.

Toto malé zariadenie sa skladá z účinnej gélovej náplne a jej držiaka. Náplň sa po vyminutí jednoducho vymení za novú a zariadenie je opäť pripravené na ďalšie používanie. Click Stick dokáže počas roka ušetriť množstvo plastového odpadu, spotrebovaného práve častým používaním antiperspirantov rôznych značiek.

Click Stick, antiperspirant, deodorant, pach, pot, zdravie, dávkovač,

Systém je navrhnutý tak, aby len jedným stlačením tlačidla automatický dávkovač, vytlačil potrebné množstvo účinnej látky. Samotný gél bez obsahu hliníka, účinný proti rozkladaniu potu, sa na pokožke nelepí ani netrúsi. Presné dávkovanie zabráni podráždeniu pokožky alebo plytvaniu účinnou látkou. Používateľ si môže vybrať s verzie naturálnej, silnejšej alebo verzie určenej pre klinické potreby. Lekárska verzia Click Sticku obsahuje prázdnu nádobu, do ktorej je možné napustiť účinný topický liek, čím sa eliminuje riziko kontaminácie nežiaducimi baktériami prenášanými na rukách.

K zariadeniu čoskoro pribudne aplikácia pod názvom Clickstick, ktorá nastaví používateľovi podľa jeho fyzikálnych potrieb, zvykov či dennej aktivity potrebné množstvo ochranného gélu. V pravidelných časových intervaloch potom používateľa informuje, o čase opätovnej aplikácie, aby zostal chránený pred zápachom. Okrem toho aplikácia sleduje aj množstvo minutého gélu, a vždy upozorní, že je čas dokúpiť si náhradnú náplň. Aplikácia ju môže aj priamo cez internet objednať.

Click Stick, antiperspirant, deodorant, pach, pot, zdravie, dávkovač, aplikácia, mobil,

Praktickou súčasťou inteligentného antiperspirantu je odolné cestovné puzdro. Pred vložením doň stačí Click Stick jednoduchým ťahom uzamknúť. Mimochodom, samotný aplikátor spĺňa predpisy americkej bezpečnostnej agentúry TSA, takže sa dá pokojne vziať aj na palubu lietadla.

Používateľ si môže podľa vlastného vkusu zvoliť variant z viacerých prevedení, bielej, fialovej a čiernej, až po dizajnovú chrómovú edíciu.