Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chráňte si kožu pred UV žiarením pomocou náplasti My UV Patch

Chráňte si kožu pred UV žiarením pomocou náplasti My UV Patch
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
1. 4. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vedci z kozmetickej spoločnosti L'Oréal vyvinuli riešenie, ktoré dokáže odhaliť množstvo dopadajúceho žiarenia na pokožku a spotrebiteľovi tak poskytnúť informáciu o potrebe ochrany pred slnkom. Jedná sa o wearable - nositeľné zariadenie vo forme náplasti na pokožku, My UV Patch.

Tmavo sfarbená, do bronzova opálená pokožka je stále v obľube aj napriek varovaniam kožných lekárov. UV žiarenie spôsobuje nezvratné procesy na ľudskej pokožke, od starnutia cez popáleniny až po chronické zmeny, ktoré môžu vyústiť do zhubných či nezhubných foriem rakoviny. L'Oréal však prišla s revolučným riešením na odhalenie nadmerného UV žiarenie.

My UV Patch je malý senzor vo forme transparentnej pružnej náplasti, ktorá sa prilepí na tú časť pokožky, ktorú si spotrebiteľ želá monitorovať. Na tele je to možné prakticky kdekoľvek až po dobu piatich dní nepretržite. Hrúbka náplasti sa rovná približne polovici hrúbky ľudského vlasu, takže na pokožke ju vôbec necítiť. Odolá nečistotám, vode a bežným oderom.

Náplasť obsahuje fotosenzitívne farbivá, ktoré menia farbu podľa množstva UV žiarenia. Sfarbenú náplasť si spotrebiteľ odfotí pomocou dostupnej mobilnej aplikácie La Roche-Posay My UV Patch. Aplikácia náplasť analyzuje, odporučí správny prístup k ochrane pokožky a varuje pred nebezpečenstvom jej poškodenia. Zároveň graficky vyhodnocuje spotrebiteľov celodenný prístup ochrany kože pred slnkom.

náplasť, Loreal, My UV Patch, žiarenie, slnko

Globálny viceprezident Technologického inkubátora spoločnosti L'Oréal, Guive Balooch, avizoval uvedenie tejto novinky koncom tohto roka a to po pod dermatologickou značkou starostlivosti o pleť firmy, La Roche-Posay. 

Úlohou My UV Patch náplasti je poskytnúť personalizovanú a diskrétnu starostlivosť pre každý typ pokožky a zvýšiť povedomie o dôležitosti ochrany pre žiarením.

Aplikácia bude dostupná pre verzie iOS aj Android s povolením NFC pripojenia pre rýchlejší skenovací proces.