Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2015: Hodinky GEAR S2 majú o koliesko viac

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pompéznu prezentáciu si pre novinárov na IFA 2015 prichystal Samsung, ktorou chcel zvýrazniť svoje nové inteligentné hodinky Gear S2. A to sa mu aj úspešne podarilo. Hodinky majú používateľom naozaj čo ponúknuť, aj vďaka dnes skôr prezentovanej previazanosti so Samsung SmartThings pre Internet vecí.

Športovejšie zameraný ľudia siahnu po verzii Gear S2 a pre konzervatívnejších sú tu hodinky Gear S2 Classic, ktoré sa veľmi podobajú na tradičné hodinky. Obidve verzie sú minimalistické, moderné a elegantné. Hoci väčšina výrobcov sa uchyľuje k plastu alebo hliníku, Samsung si pre svoje hodinky zvolil za materiál nerezovú oceľ. Používateľ má na výber z viacerých variant prevedenia vrátane rôznych remienkov. Nechýba ani kožený.

Gear S2 Classic má navyše rámik okolo displeja zvýraznený ozubením. Okrúhly 1,2 palcový Super AMOLED displej je chránený proti poškriabaniu sklom Gorilla Glass 3. Oba modely sú vode a prachu odolné.

Rámik okolo skla prináša do sveta inteligentných hodiniek novú funkcionalitu Circular UX. Je otočný a jeho rotáciou získa používateľ prístup k inovatívnemu spôsobu ovládania hodiniek, nemusí teda prstom ťukať a ťahať po displeji, väčšinu funkcií zvládne hravo otočný rám. Ovládanie sa stane veľmi intuitívne a používateľ si tak môže vyberať medzi aplikáciami, posúvať stránky, ovládať navigáciu a podobne.

Svoju individualitu môžete zvýrazniť nielen z nepreberného množstva rôznych zobrazní displejov, ale dajú sa meniť aj také veci, ako čisto len pozadie, či hodinové ručičky. Vďaka tomu môžu byť vaše hodinky Gear S2 unikátne.

Čo sa týka bezdrôtovej konektivity, hodinky sú vybavené štyrmi technológiami. Nájdete tu Bluetooth, Wifi, 3G a NFC. Posledná menovaná slúži aj pre mobilné platby, napríklad cez službu Samsung Pay. Nemusíte mať vo vrecku ani svoj smartfón, Gear S2 majú v sebe predinštalovanú e-SIM kartu. Poteší aj moderné bezdrôtové dobíjanie.

Previazanosť so SmartThings prinesie používateľom možnosti ovládania domácnosti na diaľku. Dajú sa s nimi vypínať a zapínať svetlá, kontrolovať zamknutie dverí či nastavovať teplota. V spojení s vaším automobilom vás upozornia, ak ho zabudnete zamknúť a ak ste zabudli kde parkujete, hodinky vás tam bez problémov privedú pomocou navigácie.

Inteligentné hodinky Gear S2 a Gear S2 Classic budú dostupné v priebehu októbra. Ich cena zatiaľ nebola zverejnená.

Hoci sme čakali, že Samsung predstaví aj smartfón Galaxy Note 5 a tablet Galaxy Tab S2, nestalo sa tak. Napriek tomu si dovolil troška „naťahovať“ novinárov s tým, že obe zariadenia vystavil po tlačovej konferencii v prezentačnom priestore. Tieto zariadenia tak stále nie sú dostupné pre náš trh.

Na druhú stranu Samsung na záver tlačovej konferencie naznačil príchod nového zariadenia s názvom Galaxy View, určeného pre novú generáciu. Či to bude tablet, smartfón alebo niečo iné, sa dozvieme už v októbri.