Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S kočíkom kidRunner si môžete pokojne zabehať

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mladé mamičky, ktoré by si namiesto prechádzky radšej zabehali a chcú svoje malé dieťa mať aj pri tejto činnosti pri sebe, si môžu vybrať z niektorých druhov športových kočíkov. No ich nevýhodou je, že stále vyžadujú tlačenie rukami pred sebou. To nie je práve ideálne riešenie pre správny a rýchly beh.

Na toto mysleli aj vývojári detského kočíka kidRunner, ktorí na to išli z opačného konca. KidRunner je prispôsobený na ťahanie a umožní vám tak behať s voľnými rukami, čo je určite oveľa efektívnejšie. Navyše pri svojej váhe len 7,25 kilogramu je podstatne ľahší ako bežné športové kočíky.

kidRunner, kočík, beh, šport, start-up, Kickstarter, technológie, deti

Konštrukcia kočíka je vyrobená prevažne z uhlíkových vlákien v kombinácii s kevlarom. Kabína pre dieťa je umiestnená na dvoch väčší kolesách, ktoré sú okrem chodníkov a vozovky vhodné aj na o niečo náročnejší terén.

Kočík je s bežcom prepojený pomocou pružnej konštrukcie vyrobenej z uhlíkového kompozitu, ktorá sa dokáže otáčať zo strany na stranu i hore a dole. Jej koniec sa pripája k polstrovanému bedrovému pásu. Toto riešenie vám uvoľní ruky, ktorých pohyb je pri behu dôležitý a hojdavý pohyb kočíka pritom môže uspať vaše dieťa.

kidRunner, kočík, beh, šport, start-up, Kickstarter, technológie, deti

Vývojári kočíka kidRunner svoje dielo prezentujú prostredníctvom start-up portálu Kickstarter a ak sa im podarí vyzbierať požadovaný finančný obnos, vyrobia 15 kočíkov, ktoré budú testovať profesionálni bežci. Získané informácie dopomôžu k vylepšeniu konštrukcie a vlastností kočíka. Samotná výroba by sa mohla spustiť v auguste.

kidRunner, kočík, beh, šport, start-up, Kickstarter, technológie, deti