Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smart hodinky Puls od Will.i.ama príjemne prekvapili

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
16. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po menšom oneskorení sme sa teda dočkali hodiniek, ktoré predstavil spevák kapely Black Eyed Peas s názvom Puls – ide o smart hodinky, ktoré dokážu posielať správy, emaily, obsahujú SIM kartu a umožňujú telefonické hovory.

Will.i.am predstavil na tohtoročnom evente Dreamforce 2014 svoje inteligentné hodinky s názvom Puls. Zaujímavosťou je, že nie je „len“ tvárou týchto hodiniek, ale v skutočnosti pochádzajú z jeho dielne. Will.i.am má totiž svoju vlastnú wearable spoločnosť s názvom i.am+. Smart hodinky však Will tak trochu odmieta nazvať len smart hodinkami – tie podľa neho zvyčajne so SIMkou neprichádzajú. A tie jeho sa práve SIMkou pýšia. Rovnako je trochu menej všedný i zakrivený dotykový displej či reproduktory. Zariadenie tak skôr pripomína náramok ako samotné hodinky. V útrobách sa nachádza androidová platforma, procesor Qualcomm Snapdragon, 16 GB pamäť, pedometer, akcelerometer. Zostavu dopĺňa 1 GB pamäť RAM, GPS a batéria sa nachádza po obvode náramku. K internetu sa zariadenie pripája cez WiFi, ale aj 3G (partneri AT&T a O2).

Nechýba hlasová asistencia, spolupracujúca hudobná služba, fitness aplikácia a okrem toho predstavil Will.i.am aj doplnky k hodinkám v podobe topánok, ktoré informujú koľko vážite a koľko krokov ste prešli, a tiež jednu v podobe saka. Načo? Nuž, sako je tu s nabíjačkou pre hodinky – keď sa dotýkajú rukáva, naberajú energiu. Každé sako ponúka dva a pol dňovú zásobu „šťavy“ pre tieto štýlové hodinky.